Eurial 930 x 122

Zisu_Ionut_Elie1

Zisu Ionuţ Elie, candidat USL pentru Senat: „Piteştiul şi comunele din jur trebuie să redevină un important pol industrial al ţării”

Zisu Ionuţ Elie, candidatul USL pentru Senat în colegiul 4 Argeş (Piteşti) a declarat că locurile de muncă sunt prima preocupare a USL şi că, spre deosebire de celelalte partide, social-democraţii şi liberalii au demonstrat că ştiu să guverneze în folosul oamenilor.

 

De asemenea, Zisu a criticat guvernarea PDL care a aruncat criza în spatele oamenilor săraci, prin creşterea TVA şi prin tăierea pensiilor şi a salariilor.

 

„Trebuie să luăm povara crizei de pe umerii celor care muncesc şi de pe umerii pensionarilor”
Epit: Domnule Zisu, candidaţi din partea USL pentru funcţia de senator pe colegiul 4 Argeş – Piteşti. Ca reprezentant USL şi ca specialist în zona de industrie şi economie, vreau să vă întreb cât de greu credeţi că va fi efortul de reconstrucţie după dezastruoasa guvernare Boc şi care sunt principalii paşi pe care îi are în vedere Uniunea Social Liberală?
Zisu Ionuţ Elie: Programul de guvernare USL cuprinde peste 150 de măsuri pe care trebuie să le atingem în următorii patru ani şi care în cea mai mare parte sunt legate de locurile de muncă, pentru că aceasta este prima preocupare a USL. Am demonstrat ca ştim să lucrăm în folosul oamenilor şi avem priorităţi foarte clare. În primul rând, trebuie să luăm povara crizei de pe umerii celor care muncesc şi de pe umerii pensionarilor. Regimul Băsescu – Boc a aruncat criza în spatele oamenilor săraci. Au crescut TVA, au tăiat salariile şi pensiile. Practic, greul crizei a fost dus tocmai de oamenii săraci.
Epit: Şi se poate îndrepta acest lucru?
Zisu Ionuţ Elie: Binînţeles. În primul rând, trebuie adus TVA-ul înapoi la 19%. Apoi trebuie să fie indexate pensiile şi să se revină la salariile de dinainte de tăiere. Guvernul USL deja a făcut paşii necesari ca aceste lucruri să se întâmple. În plus mai sunt, tot ca direcţii de acţiune majoră, reindustrializarea României şi exploatarea potenţialului agricol imens pe care îl are România.
„Datoria mea este să promovez proiectele de la nivel local în faţa Guvernului şi a instituţiilor centrale”
Epit: Pentru Piteşti şi pentru Argeş, care sunt priorităţile pe care vi le asumaţi dumneavoastră, împreună cu echipa USL, împreună cu domnul Pendiuc şi cu domnul Nicolescu?
Zisu Ionuţ Elie: Piteştiul a fost şi trebuie să redevină un important pol industrial al ţării. Iar pentru asta trebuie ca reprezentanţii de la centru, începând cu premierul şi cu parlamentarii, să fie din aceeaşi echipă din care sunt preşedintele Consiliului Judeţean, primarul oraşului şi primarii din comune. Adică din USL. Şi să vă explic de ce. Ca parlamentar de Piteşti şi de Argeş, am datoria în primul rând să promovez proiectele de la nivel local în faţa Guvernului şi a instituţiilor centrale. Acesta este rolul meu. Să mă asigur că nu apar blocaje, să mă asigur că toate autorităţile răspund cu promptitudine şi să mă asigur că interesul piteştenilor şi al argeşenilor este promovat la Bucureşti.

Epit: Aţi vorbit şi despre anveloparea blocurilor. Ce anume puteţi face în acest sens?
Zisu Ionuţ Elie: Vreau ca lucrările de izolare termică să se facă în primul rând pe bani europeni, iar asta se stabileşte la nivel central. Efectul direct pentru Primărie este că va putea realiza mai multe lucrări într-un timp mai scurt şi că, în câţiva ani, piteştenii vor plăti mai puţin la căldură.
Epit: Ce alt proiect mai aveţi pentru Piteşti?
Zisu Ionuţ Elie: Nu doar pentru Piteşti, ci şi pentru comunele din jur este un proiect la care ţin foarte mult şi anume înfiinţarea zonei metropolitane. Asta înseamnă un ajutor şi pentru cei din oraş şi pentru cei din comune. Practic, toţi vor beneficia de transport integrat şi vor beneficia de dezvoltarea întregii zone şi de toate avantajele ce decurg de aici.

Epit: Domnule Zisu, suntem deja în ultima parte a campaniei electorale. Aţi mers mult prin oraş şi prin comunele din colegiu şi v-aţi întâlnit cu foarte mulţi alegători. Care sunt principalele mesaje pe care vi le-au transmis oamenii?
Zisu Ionuţ Elie: Piteştenii şi argeşenii au greutăţi la fel ca majoritatea românilor. Sub regimul Băsescu s-au tăiat salarii, s-au tăiat pensii, s-au făcut nedreptăţi peste nedreptăţi. Să ştiţi însă că foarte mulţi mi-au spus că mai este ceva care îi nemulţumeşte foarte tare şi care nu are legătură cu costul vieţii de zi cu zi. Şi acest lucru este dispreţul cu care au fost trataţi de puterea portocalie timp de ani şi ani de zile.

Epit: La ce anume vă referiţi?
Zisu Ionuţ Elie: Mulţi piteşteni mi-au vorbit de exemplu despre declaraţiile revoltătoare pe care le-a făcut Traian Băsescu în ultimele zile. Oamenii sunt indignaţi de limbajul grosolan şi de minciunile pe care le spune zi de zi cel care a rămas preşedinte împotriva voinţei românilor. Traian Băsescu este un rău pe care doar USL, prin votul românilor, îl poate opri.

Epit: Există în acest sens o strategie la nivelul USL?

Zisu Ionuţ Elie: Bineînţeles. O majoritate parlamentară a USL şi un guvern USL pot îngrădi un preşedinte certat cu Constituţia şi îl pot obliga să o respecte. Dar pentru asta este nevoie ca în aceste alegeri fiecare om să vină la vot şi să voteze cu gândul la ultimii opt ani de zile. Să vină la vot toţi cei care s-au săturat de abuzurile lui Traian Băsescu, toţi cei care s-au săturat de incompetenţa lui Emil Boc şi de afacerile suspecte ale pedeliştilor ascunşi astăzi sub sigla ARD.

Democrat-liberalii şi Traian Băsescu au pus România pe butuci
Epit: Credeţi că în aceste alegeri contează mai mult omul sau mai mult partidul?
Zisu Ionuţ Elie: Nu poţi să le desparţi. Omul nu înseamnă nimic fără echipa din jurul lui, adică fără partid. Iar partidul nu înseamnă nimic fără oamenii care îl reprezintă. Văd recent tot felul de pedelişti care, ştiţi cum se spune, nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase. Domnule, nu poţi să vii după ani de zile în care ai tăi au fost la guvernare şi să începi să le promiţi iarăşi oamenilor marea cu sarea. Dacă au avut idei atât de bune, de ce nu le-au pus în aplicare când au fost la guvernare, cu doamna Udrea, cu domnul Boc? Candidaţii ARD, adică pedeliştii, au spus că vor mări pensiile şi le-au tăiat. Au spus că vor mări salariile şi le-au tăiat. Cine îi mai crede acum, înseamnă că nu a fost în ţară în ultimii ani.

Epit: Mircea Andrei şi ceilalţi candidaţi ARD spun că ei au adus bani pentru judeţ.
Zisu Ionuţ Elie: De la ei de-acasă? Haideţi să fim serioşi. Guvernul lor a luat cu japca pensii şi salarii şi le-a băgat în piscinele doamnei Udrea. Ei au tăiat subvenţia la căldură, au tăiat alocaţiile pentru mame. Au tăiat ajutoarele pentru persoanele cu hadicap. Asta au făcut!

Epit: Acelea au fost măsuri adoptate de guvernul Emil Boc. Mircea Andrei a fost doar senator de Dâmboviţa.
Zisu Ionuţ Elie: Mircea Andrei, ca senator de Dâmboviţa, a susţinut guvernul Boc de la început până la sfârşit. Prin urmare, Mircea Andrei este la fel de vinovat ca şi Emil Boc, ca şi Traian Băsescu de tot răul făcut de PDL în România. Ca să spunem lucrurilor pe nume, ARD, adică democrat-liberalii şi Traian Băsescu au pus România pe butuci. Şi asta să ştiţi că nimeni nu va uita şi nimeni nu va ierta!

 

555×222 grota rece
570×90 MAIA