930 pe 122 COSTACHE

accident

POMPIERUL ZILEI. ÎNGER PĂZITOR PENTRU VICTIMA ACCIDENTULUI DE AZI DIN MIOVENI

Pompierul zilei. Înger păzitor pentru victima accidentului de azi din Mioveni. ”Deși se afla în timpul său liber, un pompier, subofițer conducător auto la Detașamentul de Pompieri Mioveni, a intervenit astăzi primul la accidentul rutier din zona Clucereasa, acolo unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în glisieră.

Citiți și: Pitești. Din nou accident în oraș

Pentru pompieri, a fi salvator a devenit un mod de viață. La fel este și pentru plutonierul major Ion Adrian Predescu.

Mânat de pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și de spiritul civic, a acționat fără să stea pe gânduri și a făcut tot ce știa că trebuie în astfel de situații: a evaluat situația și starea de sănătate a victimei, a luat legătura cu serviciile profesioniste prin numărul unic de urgență 112, ba chiar l-a sunat pe comandantul de subunitate, care a alocat imediat forțele necesare pentru acest caz.

Citiți și: Argeș. Impact între două autoturisme

Apoi, cu tact, a discutat cu victima, asigurându-i acesteia confortul psihic necesar. S-a convins că nu are leziuni grave, a ajutat-o să iasă din mașină și i-a acordat îngrijirile medicale de bază până la sosirea echipajelor specializate.

Totodată, a deconectat bateria autoturismului, asigurând măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Chiar dacă starea persoanei implicate în accident nu a fost gravă (ceea ce ne bucură foarte mult) și chiar dacă în urma evaluării și de către echipajul SMURD sosit la fața locului aceasta a refuzat transportul la spital, suntem convinși că ajutorul acordat de colegul nostru a contat enorm.

Știm că și-a făcut doar datoria, dar îl felicităm și îi mulțumim pentru exemplul pe care îl oferă!”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. (AICI, amănunte despre accident).

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3