930×122 CAPRA 5

abaav

PRAG CRITIC DEPĂȘIT ÎN ARGEȘ

Prag critic depășit în Argeș. Până mâine, la ora 10, bazinul hidrografic Argeș-Vedea se află sub atenționare hidrologică cod galben.

Citiți și: Vreme ,,nebună”: România, între vijelii și temperaturi sufocante: Ce ne așteaptă

Potrivit Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea (ABAAV), sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Acumularea Drăgăşani (judeţele Vâlcea, Gorj, Argeș și Olt), Vedea – bazin superior (judeţele Argeș şi Olt) și Argeș – bazin superior (judeţele Argeș şi Dâmboviţa).

”Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Citiți și: I-a luat foc vila! Ce le-a spus apoi pompierilor care au intervenit la incendiu e scenariu de film!

În intervalul 1-2 august 2018, pragul critic de precipitații a fost depășit la 10 stații hidrometrice, cu cantități de apă de peste 30 de litri pe mp căzuți în mai puțin de o oră. Cantitatea maximă de precipitații a fost înregistrată la Stația Hidrometrică Mălureni, pe râul Vălsan (42 de litri/mp).”, transmite sursa citată.

La nivelul Administrației Bazinale Argeș-Vedea se mențin măsurile specifice acestei perioade, respectiv monitorizarea cursurilor de apă și a lucrărilor hidrotehnice, în special acolo unde au fost identificate puncte critice.

Pe toată durata perioadelor cu risc de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în Argeș au fost realizate lucrări de decolmatare și consolidări de mal pe o lungime de aproximativ 135 de kilometri. (Sursă foto: ABAAV)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3