930 x122 grota rece

proiect Watman II

Prefectura Argeș, demersuri pentru implementarea proiectului Watman II – împotriva inundațiilor – în județ

Prefectura Argeș, demersuri pentru implementarea proiectului Watman II – împotriva inundațiilor – în județ

Prefectul Emilia Mateescu s-a întâlnit astăzi, 27 aprilie 2021, cu reprezentații Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și cu reprezentați ai primăriilor din județul Argeș pentru a discuta implementarea proiectului Watman II.

Acesta reprezintă un sistem de management al apelor ce va reduce semnificativ riscurile cauzate de inundații în România. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană și presupune adoptarea unor măsuri care să prevină inundațiile și să realizeze infrastructura necesară pentru reducerea efectelor distructive cauzate de inundații.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, reprezentanți ai European Funds Invest și ai Administrației Naționale Apele Române au solicitat ca unele autorități publice locale să emită hotărâri de consiliu local prin care să poată fi date în administrarea A.N.A.R (pe durata investiției) spațiile sau suprafețele de teren necesare amplasării stațiilor de avertizare-alarmare, conform proiectului.

Multe localități din județul Argeș se află pe cursul unui râu

Prefectul Emilia Mateescu a atras atenția asupra faptului că multe localități din județul Argeș se află pe cursul unui râu, în aval de baraje. Astfel, în cazul unor calamități naturale, populația acestor localități ar fi pusă în pericol. Din acest motiv, apreciază că un sistem de apărare națională în care cetățenii să poată fi avertizați în timp util este esențial și poate salva mii de vieți.

Autoritățile locale s-au arătat cooperante și receptive la informațiile discutate în ședința de astăzi.

S-a concluzionat că întâlnirea a fost benefică pentru demersurile care urmează să fie făcute atât de administrațiile locale, cât și de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea. Reprezentanții acesteia din urmă au apreciat pozitiv importanța implicării prefecturii, facilitată prin intermediul prefectului Emilia Mateescu.

Prefectul a asigurat autoritățile implicate de sprijinul său în ceea ce privește eventualele probleme de natură juridică și și-a arătat deschiderea de a îndruma și oferi consultanță în acest sens pentru ca proiectul să fie implementat cât mai curând.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Valcea iulian spune:

    Bună seara!
    Bună intenția,dar sa nu se cheltuie pe sisteme de alertare cum s a făcut cu wc din centru!
    Dacă vor sa facă lucruri serioase sa consolideze malurile sa le înalte sa facă după un proiect avizat de arhitecți profesioniști de la noi din zona nu ca la bazin olimpic sa nu m ai dea de ei(proiectantii).

  • Jon Doe spune:

    Str EGALITATII : Sa dezgroape gurile de canal/rigole. Se colmatau cu nisip din cauza „curateniei” si le-au asfaltat.
    Cand ploua mai tare strada se transforma intr-un rau.
    Italienii cei „prosti”, care au facut canalizarea, au prevazut la cate 25m guri de canal cu garda hidraulica – sa nu puta a canal. Nivelul strazii si trotuarele a fost ridicate fata de nivelul curtilor… asfalt turnat peste asfalt.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90