930 x122 grota rece

Pitesti

Premieră la nivel local și național, în Pitești

Premieră la nivel local și național, în Pitești.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Municipiul are de astăzi un sistem electronic funcțional pentru gestionarea datelor privind containerele îngropate de colectare a deșeurilor.

Primăria Pitești transmite:

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

„Astăzi, 30 mai 2023, a avut loc recepția celor 23 de platforme de colectare selectivă  a deșeurilor, pe 5 fracții (gunoi menajer, sticlă, hârtie/carton, plastic/metal, biodegradabil), în cartierul Trivale.

Prin achiziționarea containerelor îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, pe 5 fracții (deșeuri menajere, biodegradabile, hârtie/carton, pet-plastic/metal, sticlă), a utilajului automat de colectare și transport a deșeurilor municipale – adecvat containerelor care vor fi furnizate – și a sistemelor electronice pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor ce provin de la toate echipamentele utilizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, se urmărește dezvoltarea și extinderea unui sistem modern de colectare a deșeurilor, prin realizarea a 23 de platforme de colectare selectivă a deșeurilor municipale, pe 5 fracții, în cartierul Trivale, din Municipiul Pitești, pentru a permite respectarea standardelor europene și românești în domeniu.

Valoarea totală a contractului de furnizare, încheiat cu SC EUROPEAN WASTE TECHNOLOGY SRL Craiova, a fost de 14.625.576 lei inclusiv TVA.

Ca urmare a contractului, au fost furnizate:

– 88 bucăți containere îngropate de 5 mc dintre care:

42 bucăți pentru colectare deșeuri menajere;

23 bucăți pentru colectare deșeuri reciclabile hârtie/carton;

23 bucăți pentru colectare deșeuri reciclabile pet-plastic/metal;

– 46 bucăți containere îngropate 3 mc, dintre care:

23 bucăți pentru colectare deșeuri reciclabile sticlă/metal;

23 bucăți pentru colectare deșeuri biodegradabile.

– Un utilaj automat de colectare și transport al deșeurilor municipale de 20 mc, compatibil cu noile containere furnizate;

– Un sistem electronic pentru acces, monitorizare și gestionare a datelor ce provin de la echipamentele de gestionare a deșeurilor compus din:

Stație centrală pentru primirea și gestionarea datelor primite de la toate echipamentele;

Licență software capabilă să vizualizeze și să proceseze date prin conectarea la stația centrală;

Stație de distribuție a cartelelor pentru acces controlat;

Cartele din plastic pentru identificarea utilizatorilor;

Servicii de prelucrare a datelor.

Lucrările de îngropare a containerelor sunt executate de SC HIDRO CONSTRUCȚIA SA, iar valoarea contractului de lucrări este de 1.919.988, 48 lei inclusiv TVA.”

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3