NOR CURIER 930X122

premiu

Premiu de excelență pentru Pitești!

Premiu de excelență pentru Pitești!

Citiți și: „Capsula timpului” din Pitești: Uimitor ce s-a descoperit după 10 ani!

Municipiul Pitești a fost premiat pe scena Operei Naționale a României, în cadrul „Galei Cercetării Românești”.

Marți, 27 februarie 2024, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a decernat premiile pentru merite deosebite și rezultate excepționale în cercetarea românească.

Citiți și: Piteștenii, total uluiți! 500 de dansatori au strălucit într-o competiție spectaculoasă

A doua ediție a „Galei Cercetării Românești” a venit cu o premieră!

Pe lângă recompensarea celor mai importante 11 proiecte de știință și tehnologie generate de cercetătorii de elită ai României, au fost oferite 5 Premii de excelență.

Unul din ele a ajuns la Pitești!

Premiul de excelență pentru susținerea și promovarea antreprenoriatului în cercetare – „Pitești Business Hub” i-a fost acordat lui Cristian Gentea și lui Flavius Cladoveanu, director în Institutul de Cercetare în Transporturi.

„Am fost mândru de recunoașterea primită de orașul nostru, de respectul pe care comunitatea științifică l-a arătat față de munca municipalității și a partenerilor noștri, față de încrederea cu care am fost girați și pe care încercăm să o confirmăm, în fiecare zi, prin astfel de proiecte reușite!

PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării.

<Business Hub Prosant> este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de  energie economică, un centru de cercetare și dezvoltare puternic al regiunii Sud Muntenia,  un model de bună practică”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Premiu de excelență pentru Pitești!

Celelalte Premii de excelență au fost oferite:

– Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași – pentru proiectul „Mavis Artificial Heart”,

– Politehnicii București, pentru cele mai multe fonduri europene atrase,

 

– Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pentru cele mai multe fonduri europene atrase din PNRR de către o instituție de învățământ superior,

– Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie, pentru cele mai multe fonduri europene atrase de un institut de cercetare – dezvoltare, se arată în comunicatul de presă.

Foto Primăria Municipiului Pitești

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3