930X122 MAIA

premiera medicala

Prima operație de transplant de inimă de la un porc la om

Prima operație de transplant de inimă de la un porc la om.

Citiți și: VIDEO: PREMIERĂ MEDICALĂ ÎN ARGEȘ. PACIENTĂ DIAGNOSTICATĂ LA BUCUREȘTI, OPERATĂ LA S.J. PITEȘTI

Premieră în domeniul medical – o echipă de chirurgi americani a realizat primul transplant de inimă de la un porc modificat genetic la om. Procedura s-a finalizat cu succes, a anunțat luni școala de medicină a Universităţii din Maryland, potrivit AFP.

Operația lui David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a fost prima de acest fel și a demonstrat astfel că inima unui animal poate continua să funcționeze într-un corp uman fără respingere imediată.

Citiți și: ANDREEA NECULA, PRIMUL CONTROL DUPĂ TRANSPLANT

Pacientul căruia i-a fost transplantată inima de porc a fost declarat anterior neeligibil pentru un transplant uman și este acum în atenția medicilor care vor să fie siguri că noul organ funcționează corect.

Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, a spus locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operaţiei.

Sursă: stiripesurse.ro

Foto descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90