NOR CURIER 930X122

Marius Nicolae Manole

Primar din Argeș, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală

Primar din Argeș, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală

Primarul comunei Aninoasa, Marius Nicolae Manole, a primit o sentință definitivă de 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală.

Condamnarea a fost confirmată joi, 14 decembrie, de Curtea de Apel Pitești. Acest lucru după ce Manole a contestat decizia inițială a Tribunalului Argeș din aprilie acest an.

Acuzațiile aduse lui Manole se referă la perioada 2012-2013. Acesta era președinte al Consiliului de Administrație și director general al SC Indcarf S.A. Pitești.

Conform procurorilor, primarul ar fi prejudiciat bugetul statului cu suma de 609.000 de lei, prin înregistrarea a 17 facturi fictive în evidențele fiscale ale societății.

Curtea de Apel Pitești a respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, de inculpatul Manole și de partea civilă ANAF București – DGRFP Ploiești, pentru AJFP Argeș.

În plus, instanța l-a obligat pe Manole la plata sumei de 400 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Argeș. Vilă cuprinsă de flăcări!

În urma acestei decizii definitive, Marius Nicolae Manole s-a predat pentru a fi încarcerat și pentru a-și executa pedeapsa.

Această condamnare marchează un moment semnificativ în lupta împotriva corupției și evaziunii fiscale, subliniind răspunderea penală a oficialilor publici în fața legii.

Hotărârea Curții de Apel Pitești reprezintă un precedent important și un semnal clar că niciun statut social sau politic nu este imun în fața justiției.

Primar din Argeș, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală

Sursa: curier.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3