Donaris 930 x 122

ambrozie

Primăria Pitești atenționează. Se pot da amenzi până la 20.000 lei

Primăria Municipiului Pitești informează cetățenii că, în conformitate cu Legea nr. 62/2018 cu modificările și completările ulterioare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, ai cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și a răspândirii ei pe terenurile intravilane sau extravilane, iar în cazul prezenței acesteia, pentru eliminarea ei.

Citiți și: Patru mastodonți de peste 100 de tone ajung în Pitești

În scopul distrugerii și al prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau prin alte lucrări și metode specifice. Aceste măsuri trebuie efectuate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie 2022.

Având în vedere HG 707/2018, art. 2 și 3, în perioada următoare, angajați ai Primăriei Municipiului Pitești, având atribuții în acest domeniu, vor face verificări pentru identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

Nerespectarea prevederilor legii constituie contravenție și se sancționează cu avertisment (art. 3, alin. (1) din Legea 62/2018 cu modificările și completările ulterioare). În cazul nerespectării condițiilor din avertismentul autorităților publice, se pot aplica amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice (art. 3, alin. (2) din Legea 62/2018 cu modificările și completările ulterioare).

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

6 comentarii

  • vica spune:

    Speram s-o aplicati (la lege ma refer!)!

  • Lulu spune:

    Alo, primaria!
    ne invadeaza tantarii,capusele!
    faceti lucrările de dezinsecție in parcuri și spatii verzi.
    Puneți coșuri de gunoi în parcuri,lângă scoli,în zonele populate.
    Reparați străzile orașului pline de gropi,
    Faceți culoare pt biciclete!

  • Vlad spune:

    Avem o dilema: daca e terenul primariei, isi da singura amenda?!

  • Marin spune:

    Trimiteți un control și pe str.Marta Rădulescu sunt terenuri între case ne igenizate pline de buruieni, șobolani, șerpi etc.Vă mulțumesc

  • Ion spune:

    Bună ziua,
    Curtea grădiniței din strada Bănănăi, în prezent nefunctionala, este plină de vegetație
    necosită de mai mulți ani, clădirea și împrejmuirea acesteia fiind afectate de umiditate și arbuști! Rugăm responsabili acestei locații să o viziteze!
    MULȚUMIM!

  • Cristi spune:

    Veniti pe strada Bananai sa vedeti ce e acolo

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3