EcoMoto 930×122

asociatii de proprietari

Primăria Pitești, mesaj pentru asociațiile de proprietari

Primăria Pitești face un apel către asociațiile de proprietari din oraș, cu privire la întreținerea spațiului verde din jurul blocurilor.

Citiți și: Ședințele adunărilor generale ale asociației de proprietari

„Ploile și schimbările de temperatură din ultima perioadă au generat o explozie de vegetație, astfel încât intervenția permanentă a echipelor Salpitflor în teren pentru întreținerea spațiilor verzi – parcuri, zone verzi centrale și stradale, zone de recreere etc. – este desfășurată intensiv.

Programul de igienizare a acestor spații și de toaletare a arborilor și a gardului viu, inclusiv în cartiere, pe spațiile publice din jurul blocurilor, este bine stabilit, însă gradul de necesitate actual depășește capacitatea personalului responsabil cu aceste acțiuni.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Din acest motiv, municipalitatea face un apel la implicare către asociațiile de proprietari din Pitești, în sensul asigurării unei întrețineri cel puțin minimale a spațiului verde din jurul blocurilor – lucrările cu grad redus de dificultate, cum ar fi cositul ierbii sau tunderea gardului viu și menținerea curățeniei – și a contribui, astfel, la o bună gospodărire a orașului.

Având în vedere și efectele creșterii necontrolate a vegetației de lângă imobile – apariția insectelor dăunătoare (în special țânțari și căpușe), implicarea cetățenilor în întreținerea spațiilor verzi aferente blocurilor este cu atât mai importantă, în această perioadă.

Resturile vegetale rezultate în urma cosirii ierbii și a tunderii gardului viu vor fi strânse spre a fi ridicate de către Salpitflor, în urma solicitării asociației de proprietari, la numărul de telefon 0248 217 050.

Menționăm că, în conformitate cu H.C.L. nr. 283 din 26.08.2021, cetățenii au obligația „să efectueze și să întrețină curățenia spațiilor verzi din jurul imobilelor pe care le dețin în proprietate sau pe care le administrează, să îngrijească pomii, florile, peluzele și alte plantații și să le reamenajeze pe cele degradate”.

Vă mulțumim pentru implicare!

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, transmite municipalitatea piteșteană.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

6 comentarii

  • Florea Viorel Cristian spune:

    Un lucru foarte bun pt.oras și pt. locuitorii lui.Din păcate nu pt.toti .În cartierul Trivale în fata blocului 12D exista un loc de relaxare totala sub un asa zis foișor de care se mândrește doamna administratora(casiera)a blocului,unde cei din bloc nu pre au loc sa stea de cei care vin sa consume băuturi alcoolice,sa tragă pe nas ,sa mănânce semințe,sa spargă sticle de băutură sau sa le arunce pe spațiul verde.Eu am mai făcut sesizare pt. ca am 2 copii minori care ma întreabă pe fiecare seara ce inseamna înjurăturile celor de afara d ,dar ce le pot spune ca avem un bar la scara blocului.Doamna adm.m-a oprit cu un tupeu extraordinar ca de ce am scris despre aceste lucruri,căci numai consiliul de administrație are voie.Un consiliu în care vorbește doar ea întrunit când vrea ea,și spunându-mi ca nici măcar nu trebuia sa-mi spun numele.Nu-mi e rușine cu numele meu,îmi asum ceea ce am semnalat,eu și copii mei care pășesc pe scara doar când pleacă dimineața la scoala,grădiniță sicand vin după amiaza în casa plătim curățenia acestui imobil și al celor care vin și fac mizerie batandu-si joc de noi și de locatari și tot noi le plătim lumina celor ce-si bat joc de noi țipând și înjurând seara și noaptea ,doamna asigurandu-le lumina cu un bec tras din bloc în interiorul cârciumi.Va rog sa luați masurile care vi se par corecte în acest caz ,celelalte blocuri neavând decât 2 bănci care sunt suficiente pt.ei și nu se intampla asemenea evenimente.Blocul se degradează de la an la an dar nu interesează pe nimeni,dar avem circ la întrarea blocului.

  • Geo spune:

    Asemenea administratori ar trebui eliminați din aparatul administrativ suspendandui-se atestatul .Din cauza lor se degradează locuințele oamenilor,pentru ca nu le pasa dacă lor nu le iese nimic deși sunt plătiți de locatari .Din păcate locatarul nu are nici un drept decât sa plătească,la primarie nu te baga nimeni în seama.

  • Adm spune:

    Și sa-i vezi cum îți vorbesc de sus de parca are blocul moștenire sau te plătește el pe tine ,nu tu pe el (plata, nu jucărie pt.o ora pe săptămână ).

  • Mihaela spune:

    Nu le pasa de problemele care apar la nivel de asociație,nu se implica,sunt casieri nu administratori.Sunt plătiți de noi dar când ai o problema te tratează cu aroganta si indiferenta!

  • Vali spune:

    Dacă sunteți singurul care faceți sesizări probabil sunt și mulți vecini care se „relaxează ” în acel spațiu.
    Informati-o pe stimata doamna ca trăim intr-un stat democratic și este dreptul nostru de a protesta atunci când acțiunile altora influențează calitatea vieții noastre. Postați pe rețelele de socializare filmări cu ce se întâmplă in acel spațiu multumindu-i în mod public doamnei administrator ,nominand-o cu nume și prenume, pentru cât de eficient își îndeplinește sarcinile .

    PS spuneti-i sa zică bogdaproste când o plătiți

  • Ela spune:

    Toate aceste comentarii sunt total adevărate, vis a vis de îndatoririle pe care ar trebui sa le aibă un administrator al uneia sau mai multor Asociații de proprietari; obligații, îndatoriri pe care unii administratori le tratează cu totală indiferență. Asemenea administrator, are și Asociația de proprietari „Argedava 127” al blocului A2 din cart. Războieni. Acest administrator, Din Adrian, împreună cu fratele lui, Din Marian (pt că sunt deja o firmă…) nu numai că nu fac ceva benefic pt locatari, atunci când li se aduce la cunoștință, sau amână destul de mult…, dar mai ales D. M. vorbește f arogant, violent și chiar jicnitor îndeosebi cu locatarele din bl. A2, care au o vârstă apreciabilă și chiar o pregătire intelectuală mult peste nivelul acestor frați. În plus, (nu am văzut contractul pe care l.au încheiat cu Comitetul blocului care a funcționat anterior, și) prin care s.ar fi stabilit salariul administratorului la cursul €, adică pardon, despre ce vorbim oare…?! Cel puțin eu, nu am salariul în €… nu se majorează în fct de creșterea €, dar îmi aduc aportul cu toată seriozitatea la serviciu, pe când acești frați nu fac mai nimic: D. M e „casier”, iar adevăratul administrator, D. A, îl vezi o dată /an poate… El susține că de toate aspectele/evenimentele neplăcute care apar în bloc, ar trebui și lasă să se ocupe doar membrii Comitetului, președintele… cei care nu primesc nici un ban…
    Așa stau lucrurile…
    Trebuie să existe și niște reguli impuse pt astfel de administratori sau să fie excluși din acest sistem, fără dar și poate… așa cum a mai afirmat altcineva în comentariile anterioare!
    Cu siguranță, trebuie făcut ceva împotriva unor astfel de persoane…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3