SMART KIDS 930X122

Pitesti

Primăria Pitești, proiect major! Se dau vouchere de 3000 de lei

Municipiul Pitești vrea să participe în acest an la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”, finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Citiți și: Pitești. Câțiva copii care apar în imaginile din parcul vandalizat din Trivale, identificați

Proiectul de hotărâre privind aprobarea participării se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești din această luna.

Pentru derularea programului, în anul 2023 se va asigura din bugetul local suma de 120.000 lei.

Citiți și: Pitești: Un nou sens unic în oraș

Conform proiectului de hotărâre, suma poate fi suplimentată, în condițiile legii, în funcție de solicitările depuse de către beneficiari.

Concret, programul privind casarea autovehiculelor uzate este derulat la nivel național prin intermediul primăriilor și prevede ca cei care vor renunța la ”rable” vor primi suma de 3.000 de lei, fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă.

80% din costurile acestui program vor fi acoperite de Administrația Fondului pentru Mediu, iar 20% de primării.

Scopul Programului îl constituie îmbunătățirea calității mediului, reducerea emisiilor și eliberarea locurilor de parcare ocupate cu autovehicule vechi și uzate, prin casarea acestora și înnoirea parcului auto.

Obiectul constă în finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu acordată pentru fiecare autovehicul uzat cu o vechime egală sau mai  mare de 15 ani, în schimbul predării spre casare a acestuia.”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Altfel spus, piteștenii vor putea renunța la maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei.

Beneficiarul stimulentului pentru casare este reprezentat de proprietarul autovehiculului.

Deși Administraţia Fondului pentru Mediu trebuia să lanseze proiectul în luna noiembrie a anului 2022, acest lucru a fost amânat pentru prima parte a anului 2023.

Foto principal: descriptiv/ arhivă ePitești.ro

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3