930×122 CAPRA 5

elevi

Primăria Pitești trimite elevi în tabără internațională

Elevii din Pitești pot participa anul acesta la tabăra internațională organizată de orașul înfrățit Kragujevac din Republica Serbia.

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

După doi ani de pauză datorată situației create de pandemia COVID-19, municipalitatea din Pitești a luat în calcul la aprobarea bugetului Municipiului Pitești pe anul 2022, reluarea organizării schimbului de copii dintre orașele înfrățite, Pitești și Kragujevac – Serbia, cunoscut sub denumirea generică „Tabăra de Copii din Kragujevac – Serbia”.

Într-un proiect de hotărâre aflat la punctul 11 pe ordinea de zi, în următoarea ședință a Consiliului Local Pitești, se propune împuternicirea primarului pentru întocmirea și aprobarea prin dispoziție a criteriilor de selecție a elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, nivel primar și gimnazial cu domiciliul în municipiului Pitești, care să participe la tabăra din orașul Kragujevac, perioada desfășurare a acesteia, precum și numărul de elevi și însoțitori care vor participa la tabără, în funcție de numărul de elevi și însoțitori stabiliți de către partea sârbă.

Citiți și: Interdicție nouă pentru elevi!

Elevii care au participat în anii anteriori la astfel de tabere nu mai pot beneficia de acest drept, la fel și însoțitorii. Excepție face în acest caz însoțitorul coordonator.

Tabelul nominal cu elevii participanți la această tabără va fi întocmit prin grija Direcției Servicii Publice și Achiziții, pe baza propunerilor făcute de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Pitești, în urma selecției efectuate de către acestea.

Finanțarea estimativă a cheltuielilor ocazionate de participarea copiilor sârbi la tabăra organizată în România este de 110 mii lei și se realizează de la bugetul local.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Andronescu spune:

    Selecția e simplă și clară pentru toată lumea ca să nu se creeze confuzii. Copiii lor, nepoții lor, finii lor, copiii amantelor și unele obligații normale, omenești, lumești. Că doar nu o să plece cei cu rezultate bune la învățătură, ăia să stea acasă să învețe, să nu piardă timpul.

  • Vali spune:

    Foarte clare datele despre sumele date din bugetul local.
    Mai puțin clare sunt criteriile de alegere al celor ce vor pleca.
    Sau acest lucru nu ne privește pe noi?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3