New Profesional Consult 930 x 122

copie de pe buletin

Primăriile sau alte instituții de stat nu mai au voie sa ceară copie de pe buletin

Începând de la 1 ianuarie 2022, instituțiile publice nu mai au voie sa ceara copie de pe buletin.

Conform Legii nr. 267/2021 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale nu mai au dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale, pentru soluționarea cererilor sau pentru furnizarea unui serviciu public.

De asemenea, atunci când o persoană este nevoită să acceseze vreun serviciu de la nivelul oricărei instituții publice sau organelor de specialitate ale administrației publice centrale, acestea din urmă sunt obligate să solicite entităților care au emis actele de identitate sau diferitele certificate ale cetățenilor, să le transmită, în format electronic, copii sau extrase ale acestora, în baza consimțământului  expres al beneficiarului serviciului public, potrivit Europol.

Astfel, instituțiile publice vor fi obligate să-și dezvolte baze de date interconectate.

Acest proiect are ca scop subțierea dosarului cu șină, fiind un prim pas în dezvoltarea procesului de digitalizare instituțională.

Foto descriptiv

555×222 grota rece
eurial 570×90