New Profesional Consult 930 x 122

conferință de presă

Primarul Piteștiului: „Am ajuns să mă opresc pe stradă și să explic…. ”

Primarul Piteștiului: „Am ajuns să mă opresc pe stradă și să explic…. ”

Citiți și: Gentea și-a depus candidatura oficial! Mînzînă i-a fost alături!

În cadrul conferinței de presă de astăzi, a Primăriei Pitești, edilul Cristian Gentea a vorbit și despre proiectul cu stațiile de autobuz, cu speranța că informația va ajunge la cât mai mulți cetățeni din Pitești.

Informații despre un alt subiect important, discutat la conferința din această dimineață, AICI: – Am fost tot timpul criticat cu semafoarele astea, multă lume este de acord cu ele”

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

,,Am ajuns să mă opresc pe stradă și să explic…. Văd că lumea totuși n-a înțeles.

Este un proiect pe fonduri cu finanțare europeană nerambursabilă, deci nu e vorba de bugetul local (…).

<Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători> cuprinde cinci proiecte:

– modernizarea celor 99 de stații (n.r. de călători);

– 3 trasee cu 6 stații noi, pe care le-am făcut (n.r. de pe Calea Depozitelor);

–  în derulare se află contractul de realizare de piste și trasee pentru bicicliști; Basarabiei – Prundu – Lânăriei – promenadă – Lunca Argeșului;

– achiziția unui număr de 48 de biciclete pentru sistemul de tip bikesharing;

– sistemul de ticketing (n.r. proiect care se află în reevaluare).

Contractul a fost semnat în octombrie 2020.

Ce mă deranjează sunt cei care strigă că stațiile sunt scumpe, sunt cei care au semnat contractul. N-am fost eu în Primărie, n-am fost eu primar în perioada 2018-2020.

Eu am venit în Primărie pe 19 noiembrie 2020, deci era semnat tot.

Sunt bani europeni, nu știu unde pot să se ducă asemenea bani.

Primarul Piteștiului: „Am ajuns să mă opresc pe stradă și să explic…. ”

Mai mult decât atât, aceste stații nu sunt gata în momentul de față, termenul este 30.06. 2024 (…).

Sunt 30 de totemuri, altele sunt stații unele mai mari, altele mai mici.

Sunt nemulțumiri în oraș de o localizare proastă, unele sunt mai mari, altele sunt mai mici.

Nu eu am stabilit ce tip de stație să se pună.

Fiind foarte atent la tot ce se întâmplă, l-am pus pe directorul de la Publitrans, a luat fiecare stație la mână (…) și l-am pus să facă o situație, am luat legătura cu constructorul, el va realiza aceste corpuri după ce se termină proiectul și noi le vom achiziționa pe bani din bugetul local.

Suntem atenți la lucrurile astea, dar nu am nici cea mai mică vină că au apărut astfel de sincope, toate vor fi așa cum trebuie! (…)

Ele sunt montate exact așa cum este în proiect. Acolo unde noi, cetățenii, constatăm că nu este bine, vom face restul pe bani din bugetul local.

Dar ele nu sunt finalizate, există structura, geamul și bancheta.”, transmite edilul.

Declarația integrală a edilului cu privire la stațiile de autobuz poate fi urmărită AICI, începând cu minutul 06:38:

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

32 de comentarii

  • Cezar spune:

    Când apare cate o nefăcută, nu a fost el edil când s-au semnat, când e totul ok taie panglici și își asumă tot prin tăcere. Daca vrea să vadă primarul cum arată o statie de autobuz sa se duca la Rm Vâlcea sau la Târgoviște. Ne-au umilit orașele alea de nu fac împreună cat este Piteștiul. au făcut și urban și extra rurban.

    Practic ne spune primarul că asta e șpagă fostului, el nu are nicio treabă!

  • Dreptarian spune:

    Povești de adormit electoratul…
    Stațiile sunt estetice dar inutile, incomode, expun călătorii soarelui torid sau vântului lateral

  • Vitali Drucenko spune:

    lasa boss statiile si vezi c-au mai ramas cateva treceri de pietoni fara semafoare. baga mare, poate ajungem in cartea recordurilor. cele mai multe semafoare pe 100m.

  • eugen serbinov spune:

    Vă bateți joc de fondurile europene și de locuitorii acestui oraș. Semafoare inteligente și circulație fluenta… povești pentru prosti. Mergi domnule primar în zona de nord spre Bascov!

  • Mmisu spune:

    cu circulatia ati facut tot ce s-a dorit!Pe cind sens unic pentru pietoni?

  • Marian Vlad spune:

    în fața școlii Nr 2 au făcut stația lângă singura poartă de acces , adică intrarea mașinilor , profesorilor și elevilor . se putea muta cu ușurință 10 metrii mai încolo pentru dezaglomerarea intrării în școală

  • Cetățeanul x spune:

    tovarășul primar, nu numai că stațiile sunt realizate cu bani foarte multi,mai este ceva, firmele voastre care au câștigat licitația încasează banii, este, așa faceți voi lovele cu bani de la (UE).

  • Ion Besoiu spune:

    Rușine domnule primar ce ați făcut în acest oraș. Din orașul frumos de odinioară ați impus ceva sumbru și de prost gust. Ne este rușine sa spunem în ce oras locuim. Poate la anul nu veți mai fii primar. Doamne ajuta!

  • Fier Florina spune:

    Nu prea meritati omul asta în fruntea voastră sunteți precum câini aia care știu doar sa latre fără noima.

  • Cetățean spune:

    Ce treabă aveți ma voi cu ce face primarul …..eu v-as pune taxe pe fiecare lucru pe care îl folosiți …..semafoarele cea mai bună treabă…..special pentru pietonii abuzivi și pentru șoferii nervoși în trafic……stațiile de autobuz sunt mult prea elegante pentru ce oamenii se plimba cu autobuzul ( pensionarii, huliganii, abonamente gratuite, hoții de buzunare )…..iar cei care mănâncă terci adică firmele executante ar trebui să nu mai arunce cu noroi în cei care le-au dat o pâine PRIMARIA care a accesat fonduri…..nu aveți voi treabă cât și cum și în ce fel …..mai bine va vedeți de ce nu faceți voi….

  • Constantin spune:

    Poate nu este târziu sa ii scrieți Moșului sa nu-l mai prindă anul 2024 în functie pe domnul primar…

  • Eugen spune:

    referitor la strada Basarabia și la pistele de biciclete, care a fost logica de ați plantat popicii aceia ??? Cum se matura strada ? cum se va deszăpezii ? Domnule primar, nici asta nu e din mandatul Gentea ??? Rușine, dintr-un oraș frumos a ajuns unul hidos, fara nicio logică în ceea ce privește arhitectura. In loc sa fie evoluție și bun gust ați promovat învolutia. Dar sperăm că la viitoarele alegeri să scăpăm de aceasta încrengătură de interese meschine.

  • Sorin spune:

    hai sa vedem care si asuma curatarea stalpisorilor separatori reflectorizati ca s negri plini de praf deja inutili pt ghidare cum nu se mai dicting de mizerie nu inteleg de ce nu comanda culuarea gri ca i totuna

  • Necula Ion spune:

    Și de alte fonduri ne batem joc cheltuim fără dispreț de nimic!?! Felicitări firmei castigatoare🤣Sigur nu au mai dat nicăieri de asa noroc.! Ai cui or fi?

  • Marius spune:

    se putea o face o treabă bună cu statiile de autobuz așa că acum bănuiesc că dacă sunt bani europeni nu o sa se mai modifice nimic

  • Nina spune:

    in statia complex 1 Prundu, s a pus casă de bilete fix pe trotuar, nu mai putem merge pe trotuar, trebuie să mergem pe strada, în condițiile în care mai este loc un metru în spatele casei de bilete, va rugăm cei în măsura să verificați.
    Va mulțumesc!

  • Mihaela Dumitrescu spune:

    Statii de citiva banuti mici cu4 locuri de stat Jo’s din metal sta apa pe ele esti tot in aer liber d nul primary a venit la nici o luna putea sa nu accepte contractual si proiectul se poate face multe daca vrei
    .Stai cum sta d na primary Cimpulung in strada printer oameni.

  • Dan spune:

    Domnului „cetățean” :
    Se vede cu ochiul liber că ești unul dintre acoliții d-lui primar…
    Altfel nu i-ai fi luat apărarea…
    Privitor la ceea ce spui despre beneficiarii transportului în comun, descopăr o ură viscerală față de categoria pensionarilor…
    Roagă-te să nu devii pensionar!…
    Știi ce nasol e???

  • Stoenesu spune:

    Păi să audă și useristu ăla de bate câmpii prin trivale, prin piata, și mai pe toate străzile Piteștiului, de parcă noi am uitat ce dracu făcură ei cât fuseră la guvernare!

  • Minca Marian spune:

    văd ca toata lumea este nemultumita de primar toata lumea își da cu parerea pe aici unde suntem toti deștepți cu idei care mai de care inovatoare dar sa intervenim si sa luam cetățeni acestui oras care arunca tigarile pe jos care traversează strada pe unde apuca ca si exemplu eu stau pe strada exercitiul.stiti cumva cati dobitoci traversează peste grilajul de fier care sa montat la jumătatea gazonului dintre benzile de circulatie se gandeste cineva ca acolo sa depus munca si efort nimeni ne legam ca nu sunt statiile bune de autobuz.ce sa comentez. nu au rolul de camere de hotel sunt niște stați care ne permit sa asteptam un autobuz maxim 5 minute iar daca ne bate soarele in cap sa punem o sapca ca am devenit asa de comozi si vocali de nu ne intrece nimeni referitor la stâlpișori de pe strada Basarabilor acolo trebuia niste stalpi de fier sa reziste nesimțiri unora dintre noi care conducem cred ca imediat incalecam pe spatiul destinat bicicletelor.si nu aveam treaba despre autobuzele noi mercedes nu comentati cred ca lungimea si latimea sunt mari .si ar trebui prevazute cu 4 usi.sau sa aiba posibilitatea de a ne urca de la scara blocului poate pana in sufragerie daca se poate in rest ce sa mai comentez suntem un popor de nesimțirii. leneși si mincinosi mai puneti mana si pe munca ca la comentat suntem primi si ca incheiere multi de pe aici nu avem studii cat a avut vacanta primarul gentea in anii de studii

  • STALIN KOBA spune:

    Aveți în primărie așa numite consiliere pt adm de blocuri. Care nu fac altceva decît să îi apere pe aceștia. Dacă te duci nu să reclami să sesizezi ceva administratorul și președintele sînt informați în secunda 2 după ce ai plecat. Eu înțeleg că anumiți administratori au detenta mai bună decît a marelui Cruyff dar sînt lucruri care nu mai pot continua așa. Mai schimbați respectivele doamne care răspund de administratorii de blocuri. Au prins vechime și vorba COSEI NOSTRA au „manii pullite” Nu este o prostie înseamnă mîini curate cu aproximație.

  • Anonim spune:

    Cu siguranță cine îl susține pe Gentea este angajat al primăriei ! Vedem și la alegerile din 2024 cine îl mai votează!

  • Pitestean spune:

    votam pentru mai departe conducerea si consiliul orasului,avem promisiuni ca vor dota statiile de autobuz cu panouri solare,economism,modernizam,si ne facem de ras cum ardem banii din taxe si impozite,platite de catre cetatenii orasului.

  • Lica spune:

    astea sunt stații? stai pe ele și îngheți de frig,te bate vântul din toate părțile, sunt mici și la vară o sa murim de cald in stație, civilizat ar fi fost că măcar la capăt de linie să faceți și o toaletă dar nu că cea din centru de milioane de euro cu dedicație, la stații la fel prețul e exagerat, cineva ar trebui sa plătească pentru costurile astea ireale

  • Cristi spune:

    Centrul de informare turisticā este amplasat incredibil de neinspirat..nici un turist nu-l va gāsi acolo iar daca-l vād din masinā n-au unde sā parcheze. Trebuia amplasat undeva lângā teatru Davila/Galeria de Artā sau lângā Trivale/Hotel Muntenia. Întrebati de curiozitate Dna de acolo de câte ori o intreabā cineva ceva..pe zi/saptāmânā..

  • Denisa spune:

    Gura lumii slobodă!N o s o închidă decât când o da pământ peste ea!Doamna Mihaela Dumitrescu aveți răbdare!N auziți că nu sunt stațiile finalizate?Că mai trebuie pusa bancheta și afișat orarul autobuzelor!E un primar foarte bun.L am observat în multe cazuri,dar lumea niciodată nu e mulțumită de orice ar face un om,mai ales Dansul!

  • Iulian spune:

    Ce făceați in stațiile vechi de autobuz, jucați șah și va bătea soarele in cap? Nu înțelegeți că fondurile pentru statiile de autobuz au fost finanțate pe timpul lui Dl. primar ,,Ionică fără frică ,,că și semaforizarea,tot atunci au fost finanțate lucrările. Credeți că se fac toate așa repede? Stați de cârcoteală?
    Credeți că dacă vine altul la conducerea orașului face mai multe lucruri? Rugațivă să nu înceapă războiului,că nu mai stați voi in stațiile de autobuz,,să vă bată soarele in cap,,. Oameni nerecunoscători ce sunteți!!!

  • Popa Marin spune:

    ….vazand acele ,,statii ” de 42 mii de euro per buc…stau si ma intreb ,la ce folosesc ! Umbrar …nu cred !!! Adapost contra vantului …nici asta nu-i….apăi de ploaie ..nici vorbă ! Moate mo’ lămuri cineva…ca tare mirat sunt !!!

  • Liliana spune:

    aveti dreptate domnule Cristi. în luna iulie am fost la Târgoviște și centrul de informare turistică este amplasat chiar în piața centrală. era duminică și centrul era deschis, o doamna f. amabilă ne a dat harta orașului și informații despre principalele obiective turistice. La noi nu am vazut să mai funcționeze acest centru turistic

  • Liliana spune:

    până să fie primar domnul Gentea a fost de 20 de ani consilier local și sef al comisiei de urbanism în consiliul local unde se aprobe aceste proiecte. acum se face că nu știe nimic. dacă era bine il vedeti fotografiat în toate stațiile de autobuz

  • Busuioc spune:

    Dle Primar, trec de cateva ori pe zi sutobuzele dinspre Stefanesti, Maracineni pe str.Campineanu.Uneke circula absolut gosle, de ce nu faceti k statie si la noi in cartier ? Steazile:Calea Bascovului, Livezilor, Eremia Grigorescu si Tache Ionescu nu au niciun mijloc de transport in comun. Exista un refugiu la intersectia Tache Ionescu cu Str.Csmineanu unde opresc si autobuzele Uzinei de autoturisme si ar putea sa opreasca acolo sa putem zjunge si noi in cartiere .Poate mai analizati !!!

  • Samăreanu Robert spune:

    Mergeți domnul primar în Sibiu,Rm.Vâlcea, Târgoviște mergeți să vedeți cu arată o stație de autobuz cochetă și făcute cu banii mai puțini.La aceste stați de autobuz băncuțele sunt făcute din tablă,iarna nu poți sta de frig și vara se încălzește forte tare de la Sore, iar laterale sunt forte mici te bate vântul de nu zici că stai într-o stație de autobuz. Cu mult mai bune erau cele vechi. Și cu semafor la fiecare trecere e o mare prostie !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3