Donaris 930 x 122

autobuz electric

Primul autobuz electric a ajuns la Pitești. Pe ce rute va circula

Astăzi, la Pitești a ajuns primul autobuz electric, din cele 40 achiziționate de municipalitate.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Acestea sunt livrate de firma Solaris.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

În perioada imediat următoare, va fi demarat procesul de instruire a specialiștilor utilizatori din cadrul PUBLITRANS 2000 S.A. pentru activități de revizii, reparații, inspecții, lucrări caroserie, precum și cel de instruire a conducătorilor auto, transmite Primăria Pitești.

În viitorul apropiat, autobuzele electrice vor fi văzute circulând pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.

„Proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice”, realizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”, este în implementare.

În cadrul acestui proiect, Municipiul Pitești a achiziționat 40 de autobuze electrice de 12 m, 40 stații de încărcare lente și 11 stații încărcare rapide.

Autobuzele electrice vor circula pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.

Astăzi, 02.06.2022, SOLARIS BUS & COACH a livrat, conform graficului din contractul de furnizare, primul autobuz electric, împreună cu întreaga dotare tehnică, SDV-istica specifică, echipamentele IT, logistica pentru diagnoză, hardware și software.”, informează municipalitatea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

6 comentarii

  • Roman spune:

    Autobuze Solaris de la polonezi. Ieftin și prost. Au și în Craiova, se strică mai mereu și încearcă polonezii să le repare prin telefon. Nu au nicio reprezentantă în România și tu cumperi de la ei. De ce?

  • Vlad spune:

    Felicitari! Continuați sa sprijiniti Polonia, ca la Baia Mare se asambleaza degeaba aitobuze electrice. Stai sa vezi ce o sa dea patriotismul pe afara la 1 decemrie!

  • Marian spune:

    Nasol.Cum mai fura soferii motorina?

  • Codruța spune:

    Singura lui calitate , a autobuzului, este alb-violet. În rest probabil și cu siguranță , caietul de sarcini pentru licitație, nu a fost făcut pentru firma Solaris. Au câștigat ăștia, întâmplător , fără nicio obligație, sau cu acel procent obligatoriu de minimum 10%.

  • Staicu spune:

    Cel mai important este ca aceasta
    Investiție contribuie la reducerea emisiilor de metale grele, CO2, etc
    Ne dorim cu toții sa respiram un aer
    mai curat!
    Felicitări!

  • MARIN spune:

    Bravo România Ai Styl cu Made in Polonia ca cele de la Baia Mare nu va plac

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90