EcoMoto 930×122

profesor acuzat de abuz

Profesor acuzat! Dialog șocant cu o elevă:”Să vii îmbrăcată vărgat cu o bilă legată de gleznă”

Profesor acuzat de abuz. Dialog șocant cu o elevă: ”Să vii îmbrăcată vărgat cu o bilă legată de gleznă”.

Citiți și: Video: Alina Manea apreciază implicarea presei în cazul şocant de la şcoala din Vrăneşti

Un profesor din Argeș, care predă în cadrul Școlii Gimnaziale Vrănești, din comuna Călinești, este acuzat de părinții unei eleve de clasa a VI-a că le-a abuzat emoțional copilul. Este vorba despre o discuție halucinantă dintre profesorul de informatică (D.M) și eleva sa, purtată cu o zi în urmă – joi, 16 decembrie 2021.

Conversația a avut loc online, chiar la comentariile unui curs.

Citiți și: Exclusiv! Poliția a descins azi la școala profesorului acuzat! Directorul unitații face declarații

REDĂM MAI JOS DISCUȚIA

După cum putem observa, atitudinea profesorului nu este una deloc conformă cu statutul pe care îl are. Acesta lasă la o parte rolul de dascăl și îmbrățișează mai degrabă rolul Curții Supreme – „Te-am pus sub arest la clasă cu cauțiune pentru sfidarea Curții! Nu ai voie să părăsești clasa în timpul orei de informatică și nici în pauza dintre aceasta și ora următoare.”

Astfel, eleva sa devine condamnată – „Oficial, ești condamnată urmând să execuți pedeapsa la penitenciarul Vrănești, până când Curtea va dispune altfel.”

Discuția, deja scăpată de sub control, capătă valențe mult mai grave – „Să faci bine să vii îmbrăcată vărgat și cu o bilă de 2,5 kg legată de glezna lăbuței unui picior (piciorul e la alegere)

În urma acestui episod, părinții elevei susțin că minora a suferit o adevărată traumă. 

Imediat după cele întâmplate, părinții copilei au adus evenimentul în atenția Inspectoratului Școlar Județean Argeș, cerând ca profesorului să i se desfacă disciplinar contractul de muncă.

Important de precizat este faptul că, profesorul de informatică nu este la prima abatere de acest gen. Acesta a mai fost cercetat disciplinar și în trecut.

Am aflat, de asemenea, că dascălul se află deja în evidența unui medic de specialitate la care este înscris.

EPITEȘTI.RO A LUAT LEGĂTURA CU INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL ARGEȘ, ALINA MANEA PENTRU UN PUNCT DE VEDERE OFICIAL

În legătură cu profesorul în cauză, Alina Manea ne-a transmis următoarele:

„În anul școlar 2020-2021 și în anul școlar curent, comportamentul profesorului în cauză a făcut obiectul Comisiei de Cercetare Disciplinară și a fost sancționat cu 10%, respectiv 15% din salariul pe trei luni.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Argeș s-a deplasat și în 15 noiembrie, anul curent, la școală (n.r. în cazul unor alte abuzuri ale profesorului asupra unor elevi). Este vorba despre inspectorul Daniela Manolescu și de inspectorul general adjunct Cătălina Dumitrașcu.

Aceștia au asistat la orele domnului profesor și au stat de vorbă cu dumnealui. La două zile, pe 17 noiembrie, dumnealui s-a prezentat la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în prezența părinților personali, cu care am stat de vorbă eu, împreună cu doamna Cătălina Dumitrașcu.

În urma discuțiilor avute, eu am subscris, de altfel, recomandării psihologului care a făcut evaluarea anuală în anul școlar curent și care viza o prezentare lunară a acestuia la medicul de specialitate la care este înscris, la care este în evidență. De aici ne-am dat noi seama că dumnealui este în evidența unui medic de specialitate.

Mai mult decât atât, avizul psihologic la începutul anului școlar a fost un aviz psihologic pentru profesia de profesor, condiționat de această prezentare lunară la medicul dumnealui curant de specialitate.

PĂRINȚII SE TEM SĂ FACĂ PLÂNGERE

Eu, împreună cu doamna inspector Manolescu, inspector teritorial de la Vrănești, am luat legătura cu Poliția, mai exact, s-a deplasat la noi doamna comisar care este responsabilă în momentul de față cu Siguranța Școlară. I-am arătat toate datele pe care le avem noi, inclusiv înregistrări și le-am solicitat ajutorul, le-am spus că noi nu mai avem pârghii.

Efectiv, noi epuizăm pârghiile pe parcursul unui an școlar și o luăm de la capăt anul viitor. Le-am cerut ajutorul, poate dumnealor au alte pârghii care să aibă și o finalitate așa cum ne-o dorim. Și atunci, discuțiile au fost purtate în jurul necesității unei plângeri la adresa domnului profesor, făcute într-adevăr de părinții care trebuie să-și asume acest lucru.

S-a discutat cu părinții, iar niciunul nu vrea să-și asume așa ceva, o plângere de genul acesta. Vă spun și cum au justificat acest refuz – nu vor de teama că o să se răzbune sau că o să-i lase repetenți pe copii. Nu putem rezolva o situație de genul acesta dacă nu ne asumăm cu toții o astfel de situație.

REZOLVAREA PROBLEMEI NU ȚINE NUMAI DE ȘCOALĂ

Toți părinții spun că se duc la minister. Se pot duce unde vor, e dreptul dumnealor. Noi am epuizat tot ce puteam face. Noi nu putem să-l obligăm să se ducă la evaluarea lunară. În situația în care acest comportament se conturează într-o formă continuată, repetitivă, riscă într-adevăr să-și piardă dreptul de a profesa.

Noi suntem foarte atenți la acest aspect, dar cred că o parte ne vizează pe noi, și noi am făcut multe dintre demersurile pe care trebuia să le facem și am avut și finalitate – inclusiv cu sancționare în Comisia de Cercetare Disciplinară, dar cred că altă parte, care vizează conținutul acelor înregistrări, ține de alte autorități.

Noi nu putem să ne punem în locul Poliției, al Protecției Copilului. Aspectele nu țin numai de zona de școală!”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90