930×122 POSADA 5

prognoza meteo

Prognoză meteo de ultimă oră! Luna iunie aduce ”surprize”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 16 mai – 13 iunie.

Citiți și: După furtuni, vine canicula!

Conform meteorologilor, temperaturile vor fi în general mult mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022

Citiți și: Vremea ne ia prin surprindere de Paște! Ce temperaturi vom avea

Începând de luni, 16 mai, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Ploile vor fi foarte puține. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022

Finalul lunii mai va fi unul călduros. Meteorologii informează că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul de precipitații va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022

În debutul verii, vreme foarte caldă.

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Și în a doua săptămână de vară, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Seceta, din păcate, va continua. ANM anunță că regimul de precipitații estimat pentru acest interval va fi local deficitar în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Donaris 570×90