New Profesional Consult 930 x 122

cadastrare

Programul ce permite cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor din țară va fi prelungit

Autoritățile intenționează, printr-un proiect de hotărâre pus recent în dezbatere la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prelungirea activității de cadastrare gratuită din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) până la finalizarea tuturor acestor activități.

Citiți și: Procedurile de cadastrare se simplifică

După cum stabilește acum legislația din domeniu, PNCCF e programat să se încheie în 2023.

Mai exact, prin proiectul de HG de la MDLPA, autoritățile vor să prelungească PNCCF “până la finalizarea înregistrării sistematice la nivelul întregii țări”.

Citiți și: THEODOR NICOLESCU: CADASTRAREA TERENURILOR AGRICOLE, PRIORITARĂ PENTRU ALIANȚA PNL-PDL

Propunerea de prelungire a PNCCF vine în contextul în care, din 2015 și până în prezent, doar circa jumătate dintre imobilele din România au fost cadastrate. Asta înseamnă că e puțin probabil ca în cei doi ani în care ar trebui să mai funcționeze PNCCF s-ar putea acoperi cealaltă jumătate.

Apoi, pentru ca lucrurile să se miște mai bine, proiectul de HG mai stabilește și comprimarea activităților necesare pentru cadastrarea imobilelor. Activități incluse în program sunt, de pildă, măsurătorile cadastrale, activităţile de geodezie, cartografie, topografie şi fotogrammetrie, dezvoltarea şi mentenanţa sistemelor informatice etc.

Foto descriptiv: Adevărul

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3