EcoMoto 930×122

prima lumină

PROIECT: NOI VOUCHERE PENTRU ROMÂNI

Proiect: Noi vouchere pentru români. Mai mulți parlamentari USR au înregistrat în Senat un proiect cu privire la acordarea gratuită de bonuri valorice de 7.000 de lei, denumite „vouchere de lumină”, pentru racordarea gospodăriilor fără curent la o sursă de energie electrică, potrivit Mediafax.

Citiți și: Vouchere de 1.900 de euro în 2024! 

Propunerea legislativă se adresează exclusiv gospodăriilor care nu beneficiază de energie electrică.

Voucherele de lumină ar putea fi utilizate pentru achiziţionarea următoarelor soluții tehnice: panouri fotovoltaice şi accesorii (acumulatori, regulator solar, invertor); echipamente pentru producerea energiei hidroelectrice; mori de vânt; conectarea la reţeaua electrică de distribuţie publică și alte surse de energie regenerabilă disponibile, scrie sursa citată.

Citiți și: Actele care se schimbă în România. Anunț important pentru toți românii

Conform proiectului, bonurile valorice pentru racordarea la o sursă de energie electrică nu vor fi incluse în veniturile de natură salarială, nu vor fi impozabile şi nu vor fi luate în calcul la stabilirea unor obligaţii legale de întreţinere şi nici la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistenţă socială sau alte prestaţii sociale.

Proiectul a fost înregistrat la Senat, primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională. Materialul complet, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90