NOR CURIER 930X122

Asociația Pur și Simplu Verde

Pur și Simplu Verde: Împreună pentru o universitate adaptată la inteligența artificială

ONG-ul Pur și Simplu Verde a lansat inițiativa „Împreună pentru o universitate adaptată la inteligența artificială” cu scopul de a ajuta universitățile din România să se pregătească pentru impactul inteligenței artificiale în educație, cercetare și relațiile cu comunitatea.

Citiți și: Cum puteți economisi bani la factura de energie!

Această inițiativă va încuraja universitățile să se adapteze la folosirea inteligenței artificiale în procesul de învățare și cercetare, precum și să colaboreze cu organizațiile non-guvernamentale și cu sectorul privat pentru a dezvolta programe de educație continuă și pentru a oferi oportunități de învățare despre inteligența artificială pentru comunitate.

Echipa de implementare a inițiativei este formată din Augustin Jianu, fost ministru al telecomunicațiilor și societății informaționale, Radu Puchiu, coordonatorul programului “Tehnologie si Societate” din cadrul Institutului Aspen și fost secretar de stat, Ioana Petrescu, fost ministru de finanțe și cercetător la Harvard Kennedy School, cât și din mulți alți experți în inteligență artificială și în învățământ universitar din cadrul organizației Pur și Simplu Verde.

Citiți și: Prioritățile verzi ale orașelor din România

În viitorul apropiat, inteligența artificială va fi prezentă în toate aspectele vieții noastre, de la locul de muncă și educație, la sănătate și divertisment. Pentru a asigura că România rămâne competitivă pe piața globală, trebuie să luăm măsuri îndrăznețe în direcția inovației și a inteligenței artificiale. Această inițiativă este un pas important pentru a reduce decalajul dintre țările europene mai avansate în domeniul inovației și România. Suntem hotărâți să dezvoltăm universitățile din România și să le pregătim pentru viitor”, a declarat Ioana Petrescu, Președintele Asociației Pur și Simplu Verde.

Inițiativă lansată în parteneriat cu șapte universități din România

Inițiativa „Împreună pentru o universitate adaptată la inteligența artificială” a fost lansată în parteneriat cu șapte universități din România: Școala Națională de Științe Politice și Administrative, Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I din Timișoara, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea din Petroșani.

Asociația Patronală a Industriei de Software și servicii (ANIS) s-a alăturat ca partener în proiect și va contribui cu expertiză prin reprezentanții săi din grupul de lucru pe educație pentru a adapta sistemul de învățământ la nevoile unei societăți digitale și dezvoltării competențelor digitale pentru profesori cât și pentru studenți.

Inițiativa „Împreună pentru o universitate adaptată la inteligența artificială” promovează o abordare proactivă pentru a face față provocărilor și oportunităților create de inteligența artificială în educație, cercetare și relația cu comunitatea

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90