Donaris 930 x 122

Asociația Pur și Simplu Verde

Pur și Simplu Verde organizează un eveniment online pentru tinerii interesați de activism de mediu

Asociația Pur și Simplu Verde organizează în 20 mai de la ora 16 evenimentul „Educație și activism de mediu în zonele rurale”, o pregătire online pentru tinerii interesați să se implice în activism de mediu. Experți în mediu și drept vor explica cum se pot identifica problemele de mediu și cum se poate acționa pentru prevenirea și combaterea lor și vor prezenta bune practici internaționale de implicare a tinerilor în acțiuni de protecția a mediului.

Citiți și: Pur și Simplu Verde: Împreună pentru o universitate adaptată la inteligența artificială

Vorbitorii la eveniment vor fi persoane din cadrul asociației, cu o bogată experiență practică în tematica abordată, precum și în susținerea unor asemenea evenimente.

Nelu Ciobanu (Secretar de Stat – Ministerul Justiției), Liviu Stancu (fost Secretat de Stat -Ministerul Justiției), Anca Bălășoiu (avocată și activistă) si Mihaiela Frăsineanu (Directoare Executivă– OIREP Ambalaje) vor analiza unele dintre problemele de mediu din mediul rural.

Citiți și: Prioritățile verzi ale orașelor din România

Vor prezenta studii de caz și mijloace concrete de identificare, prevenire și combatere a diverselor forme de poluare și degradare a mediului în comunitățile proprii, cum ar fi participarea la ședințele consiliului local, prezentarea publică a problemelor identificate, formularea de cereri bazate pe liberul acces la informațiile de interes public, formularea unor petiții administrative sau chiar a unor acțiuni civile sau plângeri penale.

Pur și Simplu Verde își propune să implice în această sesiune tineri cu vârsta între 18 și 30 ani, care locuiesc în zonele rurale, inclusiv cele situate în preajma marilor orașe, unde trăiesc comunități în care gradul de conștientizare a problemelor de mediu și de conservare a biodiversității este redus.

Participarea la pregătire este deschisă oricui

Participarea la pregătire este deschisă însă oricui se înscrie până în 19 mai pe situl Asociației. Participanții nu trebuie să aibă abilități tehnice avansate. Nu sunt necesare nici experiență anterioară de activism de mediu și nici cunoștințe juridice. Participanții înscriși până în 19 mai vor putea adresa întrebări experților și vor primi materiale suplimentare după încheierea evenimentului.

„Educație și activism de mediu în zonele rurale” este unul dintre cele 36 de evenimente din cadrul campaniei Uniunii Europene, On The Green Track (Pe traseul verde). Campania este organizată pentru tineri de către tineri în colaborare cu Rețeaua Globală a Tineretului pentru Biodiversitate (Global Biodiversity Youth Network – GYBN) și este implementată în primăvara anului 2022, în anticiparea etapei a doua a Conferinței ONU a părților la Convenția privind diversitatea biologică, COP15-CBD.

Asociația Pur și Simplu Verde este o organizație nonguvernamentală, independentă și apolitică, înființată din convingerea că este nevoie de sprijinul și acțiunea societății civile pentru ca România să se dezvolte durabil.  Dezvoltarea durabilă este soluția care satisface nevoile oamenilor în prezent, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Misiunea asociației este să creeze o comunitate activă de voluntari, care prin acțiunile lor să producă schimbări durabile în toate  domeniile și la toate nivelurile societății.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetatean spune:

    Super! Dar mai intai ar fi trebuit sa le ofere tinerilor din „rural” acces la internet ca sa poata face aceasta actiune… In rest, numai de bine! (am zis asta doar asa, stiu ce sunt ong-urile din ziua de azi, si mai ales cele care folosesc limbajul de lemn al politrucilor consumatori de bani degeaba)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3