NOR CURIER 930X122

prognoza meteo

Răcire bruscă a vremii. Sunt așteptate ploi și ninsori

Vremea s-a răcit brusc în toată țara, de la o zi la alta. În majoritatea regiunilor vor fi precipitații sub formă de ploaie sau chiar ninsoare.

Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, acest episod de răcire nu va dura mult. Începând de sâmbătă, 25 februarie, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă.

„Într-adevăr, este un episod scurt. Vorbim de o răcire, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde maximele se vor apropia în general, de normele specifice datei din calendar.

Citiți și: Vremea se schimbă drastic! Vin fenomene extreme

Vorbim și de minime în următoarele două dimineți, cuprinse între – 4 până la 6 grade, ploi în Crișana, în Maramureș, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, cantități de peste 20-30 de litri pe metrul pătrat.  și intensificări ale vântului mai ales pe creste de peste 80-90km/h.

În restul zonelor viteze de 45-55km/h însă începând din 25 februarie, de sâmbătă, iată, la acest sfârșit de săptămână, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă.

Este posibil să consemnăm valori de 19-20 grade în zona de sud-est a țării. Vorbim, de asemenea, în continuare și la sfârșitul săptămânii, de cantități de precipitații, mai ales în zona montană, dar și în partea de nord a țării, de peste 25-30 de litri pe metrul pătrat”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Vremea la Pitești

La Pitești, în acest weekend, sunt așteptate ploi. Vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă a anului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 15 grade Celsius, iar minimele între 5 – 6 grade.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90