930X122 MAIA

Alexandru Rafila

Rafila insistă ca medicii să nu mai îndrume pacienții de la spitalele de stat către privat

Alexandru Rafila insistă ca medicii să nu-și mai îndrume pacienții care aleg să vină la un spital de stat, către privat. E conflict de interese, avertizează ministrul Sănătății.

Citiți și: Schimbări în spitale. Pentru ce pot fi amendați medicii

Se vorbește în acest caz de medicii care combină slujba din sectorul public cu cea din sectorul privat.

E o problemă la care tot ne gândim, sunt diverse dezbateri în zona publică, nu neapărat medicală, dar şi în zona medicală, legat de această combinaţie de slujbe în sectorul privat şi în sectorul public.

Citiți și: Argeș. Locuințe noi – nouțe pentru medicii de la Spitalul din Mioveni

Cred că lucrurile trebuie, nu ştiu dacă trebuie neapărat separate – adică să spunem ori la public, ori la privat – dar trebuie foarte clar să eliminăm conflictele de interese. Cred că aici este primul lucru.

Conflictul de interese, vă dau un exemplu în care un pacient este primit în zona publică şi îndrumat spre zona privată unde practică aceeaşi persoană, ăsta e un conflict de interese în mod evident şi trebuie să găsim resurse să eliminăm acest tip de conflicte de interese fie printr-o legislaţie, fie prin educaţie, prin implicarea organizaţiilor profesionale.”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila,  la Euronews, potrivit antena3.ro.

Sursă foto principal: adevarul.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • florin alex spune:

    o problema extrem de complicata… asistam, in aceste momente, la un „complot” national pus la cale de sistemul medical roman (si nu numai). nimeni nu raspunde, in consecinta face fiecare ce vrea. sa ai o problema medicala, sa fi asigurat si sa fi programat la control peste o luna, asta s-ar c-am incadra, lesne, la zadarnicirea combaterii bolilor. in cazul cel mai simplu. iar daca pacientul sufera o complicatie majora datorata acestei „maniere”, atunci incadrarea s-ar putea modifica in vatamare corporala, tentativa de omor, etc. si, atentie, sunt fapte premeditate. cu intentie. conditionarea actului medical este ea insasi imfractiune. am curaj sa pun pariu cu absolut oricine ca aceste „programari” sunt apa de ploaie. acum 40 de ani asa ceva nu se intampla. vivat medicina, vivat justitia vivat romanica…

Donaris 570×90