Donaris 930 x 122

registru auto român

RAR a făcut prăpăd printre șoferii de ,,conserve pe roți”! Cifre șocante de rable!

RAR a făcut prăpăd printre șoferii de ,,conserve pe roți”! Cifre șocante de rable!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În urma controalelor amănunțite efectuate în trafic, inspectori din cadrul Registrului Auto Român au descoperit un uriaș procent de mașini cu deficiențe tehnice majore.

În consecință, autoturismele au fost declarate neconforme.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Iată declarația ing. Claudiu MIJA, șeful al departamentului ITP-SPNV din cadrul RAR.

 

,,Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

 

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

– instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%);

– emisiile poluante (22,1%);

– punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%);

– vizibilitate (12,81%);

– șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,57% dintre vehiculele controlate şi în 1,9% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

RAR a făcut prăpăd printre șoferii de ,,conserve pe roți”! Cifre șocante de rable‼️

În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 2.820 de vehicule dintre cele controlate.

Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete.

În cazul a 3.064 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2023, au fost aplicate 14.354 de sancțiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule și 260 ITP-uri au fost anulate.

În județul Argeș au fost verificate, în perioada menționată, 1.142 de vehicule.

Dintre acestea, 44,4% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 29 (2,54%) prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul autovehiculelor oprite, în 8,53% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,19% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 290 de amenzi contravenționale și au fost retrase 244 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.”, se arată în comunicat.

Sursă imagini: Registrul Auto Român

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Mihai spune:

    Asta e P vrăjeala iefttina specific proștilor din România. Dacă vrei sa faci ceva mergi peste aia care le da ITP pt o șpaga. Majoritatea celor care lucrează la RAR sau au lucrat au stație ITP bineînțeles prim interpuși. Dacă aia nu le mai acorda ITP pt o spaguta nu mai circula pe str cu toate vechiturile. La noi se face ITP fără sa se uite la mașina doar o poza la Nr si gata

  • Huidu și găinușă spune:

    Păi da, nu e normal să mergi un pic pe fir și să vezi și la ce stație ITP a trecut cazanul ăla testele? La noi se iau masuri doar maxim în cazul în care se întâmplă nasoale, altfel… ai luat 10 taloane, ne justifica existenta și salariile, dăm la presă comunicat și gata.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90