New Profesional Consult 930 x 122

rata de incidență

Rata de infectare în Pitești a depășit pragul de 9 la mie

Potrivit datelor furnizate astăzi de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, incidența cazurilor în municipiul Pitești a ajuns la 9,5 la mia de locuitori. Vineri, aceasta a fost 9,15.

Citiți și: Rata de infectare în Pitești a scăzut sub 5/1.000

Reamintim că, Piteștiul se află în carantină de noapte săptămânală din data de 14.10.2021, de la ora 00.00.

Situația localităților carantinate pe timp de noapte este următoarea:

Carantină de weekend între orele 20.00-05.00: ALBOTA, CĂLINEȘTI, CÂMPULUNG, CĂTEASCA, CIOFRÂNGENI, COSTEȘTI, DÂMBOCICIOARA, HÂRTIEȘTI, MĂRĂCINENI, MERIȘANI, MICEȘTI, POIENARII DE MUSCEL, RUCĂR, SĂPATA, SUSENI, TEIU, TOPOLOVENI, VULTUREȘTI.

Carantină săptămânală între orele 20.00-05.00: ALBEŞTII DE MUSCEL, BĂBANA, BASCOV, BRADU, BUDEASA, MOȘOAIA, MUNICIPIUL PITEŞTI, OARJA, ORAŞ MIOVENI, ORAŞ ŞTEFĂNEŞTI, POIENARII DE ARGEŞ, ROCIU, ȚIȚEȘTI, UNGHENI.

Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcție de evoluția incidenței.

Reamintim că în timpul carantinei de weekend, de noapte,  se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00, iar în timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20.00-5.00.

EXCEPȚII

În baza prezentării declarației pe propria răspundere sau a adeverinței de la angajator pot face excepție de la regulile de mai sus:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Foto principal: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Rodica spune:

    Oare acest virus e mai agresiv noaptea ! respectiv de la orele 20 la 5 AM .Corect ar fi fost sa se mentioneze cu subiect si predicat , oameni buni , nu va mai grupati , lasati petrecerile si pastrati distanta unii , fata de altii…

  • Dean spune:

    Pixuri fermecate. :((

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA