930×122 CAPRA 5

rata de vaccinare școli

Rata de vaccinare din școli poate decide scenariul de funcționare al acestora

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a declarat că, în anumite județe din România rata de vaccinare a ajuns la 90%, dar în minister, în schimb, doar 66% dintre angajați s-au vaccinat.

Citiți și: Pitești, Argeș: Școlile unde profesorii sunt nevaccinați, iar elevii riscă online-ul

De asemenea, acesta a precizat că începând de astăzi, 1 noiembrie, fiecare unitate de învățământ are obligația de a-și afișa pe site rata de vaccinare.

Acest raport de vaccinare al personalului fiecărei școli, alături de alți factori, ar putea să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică, a precizia Sorin Cîmpeanu.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI EDUCAȚEI, SORIN CÎMPEANU:

„Toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situații îmbucurătoare unde sunt valori de peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi afișat pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume, prenume și alte date cu caracter personal. Dar este normal ca părinții și elevii să știe, atunci când merg la școală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală.

Acest lucru am solicitat să fie făcut public în cursul zilei de astăzi.

Am făcut publică rata de vaccinare în Ministerul Educației care este, recunosc, sub așteptări, de 66% – 292 de angajați vaccinați dintr-un total de 444.

S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică, alături de alți factori. Dar acest lucru se va stabili împreună cu autoritățile sanitare.”

Foto descriptiv

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90