New Profesional Consult 930 x 122

acțiune poliție

Razie pe autostradă! Polițiștii au făcut ,,măcel”

Razie pe autostradă! Polițiștii au făcut ,,măcel”

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au desfășurat o acțiune amplă pe Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea.

Scopul acțiunii a fost prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație ce au loc pe autostrăzi.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate mai multe autovehicule.

Razie pe autostradă! Polițiștii au făcut ,,măcel”

Astfel, polițiștii au efectuat 128 de testări cu aparatele pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au testat 29 de șoferi pentru detectarea prezenței substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.190 de lei, ca urmare a unor abateri la regimul rutier, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a 6 certificate de înmatriculare.

,,Dintre abaterile constatate, 20 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acțiunii, a fost depistat un conducător auto ce a prezentat pentru verificări o poliță pentru răspunderea civilă obligatorie auto susceptibilă a fi falsă, împrejurare în care a fost întocmit un dosar penal.

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea vor continua acțiunile cu scopul prevenirii și combaterii cauzelor generatopare de evenimente rutiere pe tronsonul de autostradă.

Exemplu:

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat de 39 de ani, din Costești, județul Argeș, care conducea un autoturism pe Autostrada București-Pitești, iar cu ocazia verificărilor specifice, acesta a prezentat o poliță pentru răspunderea civilă obligatorie auto (poliță RCA) susceptibilă a fi falsă.

Documentul prezentat conținea datele de identificare a autovehiculului condus, era în perioada de valabilitate, însă din verificările efectuate în baza de date a asiguratorilor, autovehiculul nu figura ca fiind asigurat conform prevederilor Legii 132/2007 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uzul de fals, conform prevederilor art. 322 și 323 din Codul Penal.

Totodată, a fost luată măsura complementară a imobilizării autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, conform prevederilor Legii 132/2007.”, transmit polițiștii argeșeni.

Foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3