930×122 CAPRA 5

Arges

RECORD DE FRIG ÎN ARGEȘ

Record de frig în Argeș. În ciuda gerului năprasnic din aceste zile, ger care a închis școlile, recordul absolut de frig înregistrat în județul Argeș de când se fac măsurători meteorologice rămâne în picioare. Recordul negativ pentru Argeș este de -27 de grade Celsius, înregistrat pe 24 ianuarie 1907.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

„Nu este pentru prima oară când ne confruntăm cu o astfel de iarnă. Ierni grele au mai fost! Temperaturile de acum, chiar dacă sunt foarte scăzute, ajungând până la -23 de grade Celsius, aşa cum s-a înregistrat în Stolnici săptămâna trecută, nu au bătut recordul absolut pentru Argeş, care este de -27 de grade Celsius, record înregistrat pe 24 ianuarie 1907. Ca o coincidenţă, zilele de 24 şi 26 ianuarie sunt cel mai des pomenite în istoria măsurătorilor meteorologice când se vorbeşte despre cele mai scăzute temperaturi ale anului.”, afirmă Radu Filoteu, şeful Serviciului Meteo Piteşti.

Potrivit aceleiași surse, în ceea ce privește stratul de zăpadă, maximul istoric în Pitești a fost înregistrat în anul 1954: 102 centimetri.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA