New Profesional Consult 930 x 122

cumparaturi

Reduceri de iarnă. La ce să fim atenți ca să nu ne luăm țeapă

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), recomandă consumatorilor să acorde o atenție sporită mai multor aspecte atunci când fac cumpărături în această perioadă, a reducerilor de iarnă, pentru a nu se lovi de o experiență neplăcută.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: ,,Nebunie” la Kaufland! O să fie haos!

Aceștia trebuie să fie atenți în primul rând la preț, la caracteristicile și recenziile produselor, dar și la site-urile de unde le achiziționează (în cazul cumpărăturilor online).

„În perioada reducerilor de iarnă este recomandat sa verificati preturile prin consultarea site-urilor care afiseaza preturi comparative pentru acelasi produs, practica ce a dus la imbunatatirea constanta a modalitatilor de prezentare a preturilor si reducerilor de catre magazinele online.

Citiți și: Bătaie pe frigidere și mașini de spălat la reducere! Oamenii s-au călcat în picioare

Pentru cumparaturi avantajoase in perioada ofertelor de iarna, cititi cu atentie caracteristicile produsului si verificati daca acesta corespunde cu adevarat dorintelor si nevoilor dvs.

Cumparaturile din aceasta perioada pot fi facute in deplina siguranta daca:

– Intocmiti o lista cu produsele pe care doriti sa le cumparati si cu preturile actuale ale acestora. Astfel veti fi informat cu privire la reducerile de preturi;

– Verificati stocul existent;

– Verificati pretul afisat si daca acesta este integral (contine sau nu TVA);

– Verificati daca pretul include si costul de livrare;

– In cazul in care comandati online, verificati, inainte de a trimite comanda, daca pretul fiecarui produs din cosul de cumparaturi este acelasi cu pretul redus indicat atunci cand ati ales produsul;

– Daca aveti nelamuriri, contactati comerciantul prin telefon pentru a cere informatii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vanzare sau a conditiilor de livrare. Modul in care comerciantul raspunde la aceste intrebari va poate oferi indicii asupra seriozitatii vanzatorului; (…)

Recomand consumatorilor sa citeasca recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului. Acesta este obligat sa ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele si sa garanteze faptul ca recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achizitionat efectiv produsul. (…)

Pentru siguranta contului dumneavoastra, cand doriti sa achizitionati online cu plata prin card bancar, căutati „https” în adresa URL si o pictograma de lacat in bara de adrese. Acestea semnaleaza ca site-ul este conceput pentru a fi sigur. In cazul platilor facute cu cardul, nu transmiteti niciodată codul PIN al cardului din 4 cifre si parole bancare, daca primiti orice corespondenta care pare a fi de la comerciant, prin care vi se solicita acest lucru.” recomandă Paul Anghel, într-o postare pe Facebook.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90