930 x122 grota rece

accident

Regula care îți poate salva viața când ești la volan

Regula care îți poate salva viața când ești la volan

Citiți și: Accident deosebit de grav! O mașină s-a răsturnat

Expertul în conducere defensivă Titi Aur a dezvăluit regula crucială pe care orice șofer trebuie să o respecte.

Aceasta previne o mulțime de accidente și poate salva viața a mii de persoane.

Citiți și: Informații esențiale pentru toți șoferii!

Titi Aur a explicat că este foarte important ca un șofer să nu fie distras de nimic atunci când se află la volan.

Conform specialistului, este important să fie verificat periodic și ce se întâmplă în traficul din spatele mașinii.

Vizavi de faptul că un șofer nu știe niciodată cu exactitate „ce vine din spate”, Titi Aur a dezvăluit regula pe care toată lumea ar trebui să o respecte. Ține de timpul în care se face, de fapt, asigurarea.

Regula care îți poate salva viața când ești la volan

Conform specialistului în conducere defensivă, nu trebuie să treacă mai mult de șase secunde între asigurări, căci e de ajuns ca pe șosea să se producă multe schimbări. Titi Aur este de părere că asta este o lecție ce ar trebui predată în școala de șoferi.

„Aici avem regula că trebuie să te uiți la cel mult 6 secunde în oglindă. Toate testele au demonstrat că dacă nu te-ai uitat în ultimele 6 secunde în spate, tu nu știi ce se întâmplă și în cazul în care trebuie să eviți să frânezi în mod special, instinctul tău spune să nu frânezi brusc, că dacă intră ăla din spate în mine sau să nu trag dreapta sau stânga, că dacă am mașină…

Regula spune că la cel mult 6 secunde trebuie să arunci o privire în oglindă. Acest lucru îl facem instinctiv, dar nu toți, iar unii nu știu că-l fac. Vedeți de câte ori vă enervează, pentru că poate sunteți obișnuiți să vă uitați dar nu vă dați seama.

Problema e la câte secunde, că dacă te uiți la 20 de secunde nu e bine, dacă te uiți o dată pe zi, nu e bine. Într-o situație când trebuie să frânezi sau să eviți, știi ce ai în jurul tău. E regulă de conducere defensivă, ar trebui învățată din școala de șoferi”, a dezvăluit Titi Aur.

Detalii, AICI – Regula care îți poate salva viața când ești la volan. Titi Aur: „Ar trebui învățată din școala de șoferi”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90