930 x122 grota rece

ansamblu rezidențial

Regulă nescrisă. Proprietarii din noile ansambluri rezidențiale nu au voie să-și închidă balconul?

Foarte mulți proprietari care locuiesc în ansamblurile rezidențiale noi se lovesc des de refuzul dezvoltatorilor imobiliari atunci când cer să facă modificări la ceea ce înseamnă închiderea balconului cu termopan.

Citiți și: INCREDIBIL: STUDIUL DE TRAFIC PENTRU CONTROVERSATUL PROIECT IMOBILIAR DIN APROPIEREA PĂDURII TRIVALE A FOST FĂCUT ÎN PERIOADA PANDEMIEI

Deși nu este stipulat nicăieri acest aspect, unii proprietari susțin că, dezvoltatorii imobiliari le-au impus această condiție pentru o perioadă de trei sau cinci ani.

Din această cauză, foarte multe persoane încearcă să găsească răspunsuri, lansând discuții pe această temă pe forumuri online.

Citiți și: ANSAMBLU REZIDENȚIAL, O NOUĂ AFACERE IMOBILIARĂ ÎN PITEȘTI

Avocatul Adrian Cuculis susține că, nu există niciun fel de repercusiuni pentru proprietari dacă nu există vreo clauză a dezvoltatorilor imobiliari în legătură cu acest aspect.

Vânzările se pot face cu condiție sau sub condiție, iar o asemenea vânzare ar putea să fie făcută dacă există dovada faptului că acea condiție a fost asimilată de către părți de la bun început și a fost stipulată în contract. Acest nu-mi dă voie dezvoltatorul este o chestiune abuzivă, iar în condițiile în care ar exista o îngrădire în timp a acestei obligații trebuie să existe și o sancțiune. Din moment ce nu există așa ceva, pentru că în esență nu poate exista, ar fi inegal motivată, deoarece atunci când ai strămutat dreptul de proprietate, ai strămutat toate prerogativele și atributele, iar acestea se referă la folosință, la dispoziție și la uz și uzufruct în același timp.

Atâta vreme cât tu ai strămutat dreptul de proprietate și nu aș avea voie să închid sau să modific ori să extind, ar însemna că dreptul de folosință a fost strămutat sub condiție. Dacă nu există vreo clauză, nu există niciun fel de repercusiuni. Se pot implementa anumite norme, de bună conduită, iar odată ce sunt agreate de toate părțile, ele să fie respectate. Dacă nu se semnează nimic, sănătate“, a precizat avocatul Adrian Cuculis pentru dcnews.ro.

Sursă foto: Korter.ro

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Radu Adina spune:

    Dezvoltatori ataseaza contractului de vanzare cumparare cu regulament de condomiu in care sunt stipulate obligatiile viitorilor proprietari de a nu – si inchide balcoanele, a nu-si pune flori arnamemtale etc. Acest regulament este parte integranta din contract.

  • Zoe spune:

    Mi se pare complet normal sa nu li se permita proprietarilor sa aduca modificari/improvizatii kitschoase si de prost gust, facute fara logica si fara autorizatie.

    Daca vreti conditii de lumea a treia, luati-va apartamente in blocurile comuniste unde toti si-au inchis balconul in functie de cat i-a dus capul. Daca vreti civilizatie, adaptati-va.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90