New Profesional Consult 930 x 122

CNSU

Regulile se schimbă din nou. Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat ieri, 13 ianuarie, o hotărâre privind scenariile de funcționare a școlilor în valul 5 al pandemiei.

Citiți și: În atenția tuturor șoferilor: Ce se întâmplă cu tarifele RCA!

Astfel, școlile nu vor mai funcționa în sistem fizic sau online în funcție de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Mai exact, când la nivel județean procentul de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este până sau de cel mult 75%, elevii vor merge la școală fizic.

Citiți și: România revine la restricții. Hotărâre de ultim moment a CNSU

În schimb, dacă mai mult de 75% din paturile din spitale, destinate bolnavilor de COVID, sunt ocupate, atunci se trece în online.

Pentru redeschiderea școlilor în județele cu multe internări, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

Totodată, atunci când apar trei cazuri confirmate pozitiv cu COVID într-o clasă, cursurile vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile.

În fiecare joi, direcțiile județene de sănătate publică vor transmite rata de ocupare a paturilor în spital, pe site-urile propriilor instituții.

Întreaga hotărâre, AICI.

Foto principal: descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3