EcoMoto 930×122

Marian Soare

REVOLTĂ ÎN ȘTEFĂNEȘTI: ”UN HAOS TOTAL”

Revoltă în Ștefănești: ”Un haos total”. Marian Soare, funcționar economic, are 34 de ani și locuiește în orașul Ştefăneşti. Marian și alți cetățeni ai orașului Ștefănești au format un grup pentru a încerca să rezolve probleme cu care se confruntă în oraș. Participă la şedinţele de Consiliu Local pentru a-și face astfel auzite nemulţumurile. Marian susține că se confruntă cu mai multe probleme în orașul Ștefănești.

Citiți și: Oficial. De mâine, o nouă rută Publitrans într-o localitate din Argeș

Îi spunem Ştefăneşti sau groapa de gunoi

”Locuiesc în Ştefăneşti…sau să-i spunem ”groapa de gunoi”? La noi este un haos total de vreo 8 luni, de când a început un scandal între primarul Ioana Jenica Dumitru şi viceprimarul Ion Mihalcea. Au apărut probleme cu transportul, cu gazul, cu apa, cu drumurile.

Citiți și: Argeș. A incendiat locuința tatălui! Totul s-a făcut scrum

Avem străzi care nu sunt asfaltate, avem zone în care nu avem apă sau gaze. Canalizările sunt făcute prost. Sunt persoane care nu au acces la gaze. Avem Goleştiul, vorbim de o istorie în spate, cartierul Brătienilor, păcat că oraşul Ştefăneşti a ajuns într-o asemenea situaţie din cauza problemelor celor din Primărie. În faţa muzeului sunt cratere, în biserică, atunci când plouă, curge apa. Cum mai vin turiştii în astfel de condiţii?”, ne mărturisește, revoltat, cetățeanul orașului Ștefănești.

Ne deranjează că nu suntem respectaţi ca cetăţeni

În speranța că se vor găsi soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, oamenii au început să participe la ședințele publice care au loc la Primărie.

”Noi, un grup de cetăţeni, am mers alături de consilierii locali la şedinţele de la Primărie, am decis să ne implicăm. Am văzut că primarul (n.r. Ioana Jenica Dumitru) şi viceprimarul (n.r. Ion Mihalcea) nu se mai înţeleg, au început să aibă conflicte, iar afectaţi suntem noi, locuitorii.

Ne deranjează că nu suntem respectaţi ca cetăţeni, nu avem condiţiile necesare, demne de oraş. Vrem să schimbăm ceva, vrem să nu ne mai numim ”oraşul gunoaielor”. Am început să mergem la şedinţele de Consiliu Local de la Primăria Ştefăneşti şi să ne spunem doleanţele. Ei ne ascultă, dar nu suficient de mult încât să le şi rezolve.

”Să se închidă ghenele de gunoi”

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă orașul Ștefănești, susține Marian Soare, este cea a gunoaielor. Spune el, situația ar putea fi rezolvată.

”O soluţie ar fi ca acele ghene de gunoi să fie toate închise, fiecare persoană sau familie să aibă o pubelă, vine maşina, o ridică şi pleacă mai departe, aşa ar avea şi cetăţeanul responsabilitatea lui. Ca să putem avea un oraş curat, această procedură trebuie folosită. Am propus această idee Primăriei, dar ni s-a spus că mai întâi ar trebui ca toţi locuitorii să semneze că sunt de acord cu aceată decizie.”

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90