Donaris 930 x 122

mita

Revoltător! Șefa unui mare spital, prinsă că dormea pe perne doldora de bani, obținuți din șpăgi

Caz revoltător! Șefa unui mare spital din România, prinsă că doarme pe perne umplute cu bani.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Este vorba despre Florica Preda, fosta șefă a serviciului de Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean Ploiești, care a strâns sume impresionante din șpăgi, notează ziare.com.

Potrivit sursei citate, procurorii au descoperit în dormitorul femeii, inclusiv în lenjeria de pat, dar și prin sertare și cărți, impresionante sume de bani, care ar proveni din șpăgile pe care le-a primit pentru a face angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta în funcție de preferințe.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul înjunghiat azi-noapte, lângă Poliție

Femeia nu a putut justifica sumele de bani. Vorbim despre peste 150 de mii de lei, 41.430 euro, 1350 dolari și 80 lire.

În actele verificate de anchetatori, femeia trăia doar din salariu primit de la spital, iar în momentul în care a fost întrebată de unde provin toate aceste sume, fosta șefă a invocat o moștenire, o vânzare de teren din 2007, pensia mamei, economiile de-o viață, bani rămași de la soț care avea un salariu mare, mai notează sursa citată.  Explicațiile nu au fost însă veridice.

Florica Preda se ocupa de angajări pe bani în perioada pandemiei, perioadă în care spitalul se confrunta cu o criză de personal auxiliar. Totodată, și mutarea asistentelor de la o secție la alta se făcea tot contra cost.

Chiar dacă femeia a fost găsită vinovată, instanța a decis că o pedeapsă de închisoare cu suspendare este suficientă.

De asemenea, instanța a decis „să confiște de la inculpata Preda Florica sumele de 25.450 lei şi 500 euro, dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită, asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurător”.

Foto descriptiv: Olt.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Ionescu spune:

    La Pitești e la fel. 15000 de euro un post de asistentă la județean. Idem Curtea de Argeș, Câmpulung, etc.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90