930 x122 grota rece

olx

    Români, mare atenție! Tentative de fraudă pe OLX

    În ultima perioadă, mai multe tentative de fraudă online au avut loc pe una dintre cele mai mari platforme de anunțuri – OLX.

    Citiți și: O operațiune de phising aflată în derulare se folosește de numele OLX și Fan Courier

    Vizate sunt în special produsele din categoriile modă și electronicele, notează Capital.ro.

    Potrivit datelor companiei, până prezent, 60% dintre fraudele care au loc pe platformele de tip marketplace sunt raportate către bănci, 30% sunt raportate către platforma online, iar aproximativ 10% nu sunt anunțate deloc, mai scrie sursa citată.

    ROMÂNI, MARE ATENȚIE LA ACESTE PRODUSE

    Cele mai vulnerabile categorii de produse, ca număr de utilizatori, au fost: modă (33%), electronice (30%), casă și grădină (14%), mama și copilul (10%), sport (7%) și 6% (piese auto).

    Majoritatea victimelor fraudelor cibernetice provin din mediul urban (80%), dar acest lucru se datorează faptului că acești utilizatori folosesc mai mult aceste site-uri de cumpărături și anunțuri decât cei din mediul rural.

    CUM FUNCȚIONEAZĂ ȚEPE ONLINE

    Majoritatea tentativelor de tip „phishing” ajung la consumator prin intermediul social media, e-mail-ului, dar pot veni și prin mesaje text, mesaje directe sau chiar apeluri telefonice, atacatorul pretinzând că este interesat de achiziționarea produsului.

    Textul mesajului va fi conceput într-o manieră în care atacatorii vor încearcă să obțină date cu caracter sensibil, să îi facă pe consumatori să deschidă un site web sau poate un fișier care conține malware.

    Foto descriptiv: G4Media.ro

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90