930×122 CAPRA 5

ciclon

România, lovită de ciclonul ninsorilor masive!

România, lovită de ciclonul ninsorilor masive!

Citiți și: Gata! Anunțul a fost făcut!

Ciclonul care a adus inundaţii şi ninsori de proporţii în Europa de Vest ajunge și în România. Încă de joi noaptea vremea a început să se schimbe și să apară precipitațiile în zonele Banatului, Munteniei, sudului Crișanei și al Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, și la munte se vor înregistra precipitații mixte.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM):

Ne aflăm la periferia acestui ciclon, care afectează o bună parte din Europa. Totuși, fenomenele nu vor avea intensitatea celor în care el are centrat nucleul.

Vor fi precipitații în special începând din noaptea de joi spre vineri în Banat, în Muntenia, în Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar în zona înaltă Carpaților Meridionali, posibil precipitații mixte. Acolo și vântul va putea avea intensificări, cu viteze la rafală mai mari peste 40-50km/h, dar și în zonele în care vor fi ploi la cote mai reduse.

Până atunci însă, vorbim de un regim de temperaturi mult mai ridicat comparativ pentru această perioadă din calendar 8-21 grade Celsius”

Cod galben în Argeș

Prima zi de primăvară a început cu un cod galben de vreme severă imediată. Este vorba despre un cod galben de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90…100 km/h.

Zonele afectate sunt:

– Județul Argeş , zona de munte de peste 1800 m;

– Județul Prahova , zona de munte de peste 1800 m;

– Județul Dâmboviţa , zona de munte de peste 1800 m;

Vremea astăzi, 1 martie

Astăzi, cerul va fi mai mult noros și va ploua local în Oltenia, Banat și la munte, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

În zona montană înaltă trecător vor fi precipitații mixte, transmit meteorologii.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în Oltenia. Vitezele vor fi în general de 45…55 km/h. Pe crestele Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, dar pe arii restrânse. În restul teritoriului, vitezele vor fi mai mici.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -2 grade. Dimineața și noaptea, izolat, cu o probabilitate mai mare în est și în sud-est, va fi ceață.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90