Donaris 930 x 122

cutremur

România se pregătește de cutremur!

România se pregătește de cutremur!

Citiți și: Noapte agitată în România: S-a cutremurat pământul!

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat marţi că există peste 200 de obiective propuse pentru investiţii de către autorităţile locale în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care vor intra într-o analiză după 20 februarie, când se va încheia acest apel de proiecte, informează stiripesurse.ro.

Cseke Attila a amintit că în cadrul programului precedent privind consolidarea clădirilor cu risc seismic au fost reabilitate în perioada 1994 – 2021 doar 28 de clădiri, deci „practic nu s-a făcut mai nimic”.

Citiți și: S-a cutremurat din nou pământul! Încă un seism în țară

În prezent, obiectivul programului MDLPA este să existe cât mai multe clădiri sigure din punct de vedere al riscului seismic.

„Şi nu ne interesează, din acest punct de vedere este o schimbare majoră faţă de fostul program, a cui e proprietatea asupra clădirii. Poate fi şi un bloc de locuinţe, pot fi şi clădiri publice care nu au fost incluse în primul program din 1994. Este un program multianual, ceea ce îi dă o posibilitate de derulare continuă. (…) Odată început şi semnat contractul de finanţare, este asigurată finanţare din bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, şi beneficiarul are siguranţa finanţării acestui program. S-au inclus nu numai clădirile de risc seismic I, ci şi clădirile de risc seismic II, care sunt foarte apropiate ca şi nivel de risc de expunere la un eventual cutremur”, a transmis ministrul Dezvoltării.

Mai multe amănunte, AICI – România se pregătește de cutremur: peste 200 de obiective propuse pentru consolidare. Ministru: ‘Practic nu s-a făcut mai nimic’

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv (exercițiu ISU de intervenție în caz de cutremur)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Eleonora spune:

    Dacă tot retransmiteți știri de la alte publicații sau canale de știri, nu mai adăugați titluri …!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3