New Profesional Consult 930 x 122

pandemie covid-19

Românii ar fi atins imunitatea de turmă. Ce se va întâmpla cu valul 5?

Potrivit unui studiu MedLife, sunt șanse ca țara noastră să fi atins imunitatea de turmă și șanse destul de mari ca din a doua jumătate a lunii februarie să asistăm la o scădere constantă a numărului de cazuri, iar valul 5 să se încheie în această primăvară.

Citiți și: ”Pragul de 10.000 de cazuri pe zi va fi depășit marți, 26 iulie 2022!”

Compania MedLife monitorizează de zece săptămâni evoluția tulpinii Omicron în România.

Aceasta transmite că, în urma secvenţierii unui nou lot de 94 de probe, toate probele au fost identificate cu tulpina Omicron, iar în cazul a 3 probe a fost identificată subvarianta BA.2 a noii tulpini.

Nu au mai fost identificate acum probe cu tulpina Delta.

Numărul de infectări se va stabiliza în perioada următoare, conform estimărilor specialiștilor, pentru ca mai apoi să scadă treptat. Astfel, următoarele două săptămâni sunt foarte importante.

„Următoarele 2 săptămâni vor fi foarte importante, iar dacă ritmul de răspândire a noii variante se va menține, atunci sunt şanse mari ca estimările autorităţilor cu privire la evoluţia valului 5 să rămână în vigoare”, a declarat Dumitru Jardan, coordonatorul studiului.

Există totuși și un scenariu pesimist în care subvarianta BA.2 ar putea să prindă avânt sau în cazul în care persoanele infectate cu Omicron se vor putea infecta cu tulpina Delta, sunt șanse ca valul 5 al pandemiei să se prelungească, arată MedLife.

Foto descriptiv: G4Media.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90