EcoMoto 930×122

registru auto român

masini_vanzare

Românii nu-și vor mai putea vinde mașinile fără acest nou document

Românii nu-și vor mai putea vinde mașinile fără acest nou document

Citiți și: Schimbări cruciale în vânzarea de mașini. Document obligatoriu!

Un nou proiect de lege a fost depus la Parlament spre promulgare.

Acesta prevede ca mașinile la mâna a doua să nu mai poată fi vândute fără un document obligatoriu eliberat de Registrul Auto Român (RAR).

Citiți și: Mașină „trăsnet” scoasă la vânzare de Finanțe Argeș

Potrivit Antena3, în vederea implementării acestui registru, autoritatea va colecta datele obținute în urma verificărilor ITP (Inspecția Tehnică Periodică).

Mai mult, proprietarii de service-uri auto sunt obligați să transmită către RAR informații clare referitoare la numărul de kilometri indicați de odometrul mașinii.

Românii nu-și vor mai putea vinde mașinile fără acest nou document

De asemenea, aceștia trebuie să comunice către RAR și dacă autoturismul a fost sau nu implicat într-un eveniment rutier.

Agenții economici vor transmite și informații referitoare la reparațiile efectuate asupra mașinilor aduse în service-urile deținute.

Scopul proiectului de lege este de a reduce considerabil numărul de autoturisme cu probleme, avariate, cu kilometrajul modificat, potrivit Promotor.

Ce este RAR Auto-Pass

RAR Auto-Pass este un certificat eliberat de către RAR, ce conține informații relevante, referitoare la istoricul mașinii second-hand oferită spre vânzare.

Conform prevederilor proiectului de lege, toate datele autoturismului se vor înregistra într-un registru electronic.

Solicitantul certificatului trebuie să plătească o sumă specifică pentru a obține certificatul.

Acesta va fi valabil pe o perioadă de maximum 60 de zile de la eliberare.

Documentul RAR Auto-Pass poate fi folosit doar pentru o singură înmatriculare a autoturismului second-hand, mai transmite Antena 3.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3