930×122 CAPRA 5

asigurare medicala

    Românii, obligați să suporte aproape un sfert din totalul cheltuielilor din sănătate

    Românii, obligați să suporte aproape un sfert din totalul cheltuielilor din sănătate

    Citiți și: CNAS, anunț uriaș: Persoanele neasigurate, aceleaşi drepturi ca cele asigurate

    Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a adus în atenție faptul că pacienții români suportă aproximativ 20% din totalul cheltuielilor din sistemul de sănătate,.

    Aceasta este o cifră semnificativă în comparație cu alte state din Uniunea Europeană.

    Rafila a explicat că în România, procentul de 20% reprezintă o povară semnificativă pentru pacienți, având în vedere că între 15% și 25-30% reprezintă o zonă intermediară de funcționare acceptabilă a sistemului de sănătate.

    Peste acest prag, costurile devin excesive și pot limita accesul pacienților la serviciile necesare.

    Rafila subliniază că este necesară consolidarea încrederii în sistemul public de sănătate, unde tratamentele nu presupun costuri suplimentare pentru pacienți.

    De asemenea, este necesară o politică care să promoveze această încredere prin investiții în infrastructura medicală și o mai mare empatie în relația cu pacienții.

    Românii, obligați să suporte aproape un sfert din totalul cheltuielilor din sănătate

    În contextul acestor discuții, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a exprimat preocupări cu privire la riscul dispariției medicamentelor vitale de pe piața românească.

    Citește și: Azi, decizie crucială despre pensii

    Arina Gholmieh, vicepreședinte al APMGR, a solicitat soluții pentru gestionarea bugetului de medicamente.

    „Așteptăm de la CNAS, care este ordonatorul de credite, să vină cu niște soluții viabile, niște soluții sustenabile pentru un management, o administrare adevărată a acestui buget pentru medicamente, niște soluții care, sperăm noi, să ofere medicamentelor generice și bio-similare importanța care li se cuvine”, a spus Arina Gholmieh, vicepreședinte APMGR, scrie dailybusiness.ro.

    Medicamentele generice şi biosimilare sunt utile la optimizarea cheltuielilor din sănătate datorită preţurilor mai mici în comparație cu medicamentele inovative.

    În consecință, pacienţii au acces mai uşor şi mai rapid la tratamentele necesare.

    Reforma sistemului de sănătate și ajustările bugetare sunt vitale pentru a asigura că pacienții români nu sunt supuși unor cheltuieli excesive și că au acces continuu la tratamente eficiente și accesibile.

    Foto: Descriptiv

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90