930 x122 grota rece

apă de ploaie

Românii, sfătuiți să strângă apa de ploaie, pentru a reduce consumul

Reprezentanții instituției Apele Române îi sfătuiesc pe români să strângă apa de ploaie, pentru a reduce consumul.

Citiți și: „Rezerva de apă a ţării este în scădere”

Deși nu este bună de băut, nefiind potabilă, apa rezultată din precipitații poate fi folosită în schimb la diverse treburi casnice.

Oficialii de la Apele Române avertizează că, în continuare, aproape 700 de localități din țară se alimentează restricționat, din cauza rezervelor de apă potabilă care sunt în scădere.

Citiți și: PIERDERE GREA PENTRU ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ ARGEŞ-VEDEA!

De aceea, organele competente, cât și administrațiile locale (primăriile) au făcut nenumărate apeluri către cetățeni, în zonele cu probleme, să nu mai folosească apa potabilă pentru a-și uda grădinile sau culturile.

Este foarte important ca în această perioadă să folosim apa de băut pentru băut, iar dacă putem – și acolo unde avem posibilitatea – să apelăm la surse alternative, în special în perioadele în care beneficiem de precipitații, să strângem apa de ploaie, pentru că o reducere a consumului și o economisire se traduc în mii sau chiar milioane de metri cubi de apă foarte importanți în această perioadă.

Orice gest de economisire este foarte important și contează, în această perioadă cred că trebuie să ne gândim și la cei de lângă noi, astfel încât apa să ajungă tuturor”, a declarat Ana-Maria Agiu, purtător de cuvânt la Apele Române, potrivit digi24.ro

Administrația Națională „Apele Române” face în continuare apel la calm și responsabilitate socială.

Chiar dacă rezerva de apă este în scădere, aceasta este suficientă pentru localitățile mari, care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafață.

Foto principal: descriptiv/Sursă: impact.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3