EcoMoto 930×122

masa de paște

Românii vor avea cel mai scump Paște din ultimii 18 ani

Ne aflăm în Săptămâna Mare a Paștelui, iar românii ar trebui să ia cu asalt magazinele și să pună la punct ultimele detalii pentru masa de Paște, doar că lista de cumpărături din acest an este mult mai scurtă.

Citiți și: Sute de argeșeni au ajuns la spital după masa de Paște

În coșul de cumpărături nu există nici măcar un produs care să coste la fel ca anul trecut, toate sunt mai scumpe.

CEL MAI SCUMP PAȘTE DIN ULTIMII 18 ANI

Din cauza dublării prețurilor, carnea de miel a devenit un lux pentru români. Un kilogram de carne de miel pornește de la 40 de lei, dar există pieţe unde se vinde chiar și cu 60 de lei kilogramul, cu 35% mai mult față de 2021.

Al doilea cel mai întâlnit aliment de pe masa de Paște este cozonacul, care și el porneşte de la 60 de lei bucata, mai scump cu 30% față de anul trecut.

Şi preţul la tradiţionala pască atinge 75 de lei, diferența față de anul trecut fiind, de asemenea, de 25%-30%.

Un ou se vinde cu 80 de bani – 1 leu/bucata, cu 20% mai mult.

Scumpiri sunt și în rândul legumelor. Cartofii noi sunt deja 20 de lei kg, iar roșiile pornesc de la 30 de lei kg și ajung până la 50 de lei.

Pâinea se află și ea în topul scumpirilor. Pentru un kilogram de pâine feliată, românii trebuie să plătească doi lei în plus.

Totodată, prețul unei băuturi răcoritoare a ajuns la 6,5 lei, față de 5 lei cât costa Paștele trecut.

Foto descriptiv: Spotmedia

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90