New Profesional Consult 930 x 122

plăcuțe de înmatriculare

    S-a dat lege! Plăcuțe de înmatriculare noi, parcare gratuită, reduceri de taxe și impozite

    Apar noi schimbări pentru șoferii din România.

    Citiți și: Toți șoferii sunt vizați! Se ridică plăcuțele și talonul!

    O nouă lege publicată deja în Monitorul Oficial schimbă plăcuțele de înmatriculare pentru toți șoferii care își iau autoturisme nepoluante.

    Astfel, mașinile cu emisii zero de CO2 (adică mașini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen) vor avea numere de înmatriculare de culoare verde.

    De asemenea, proprietarii unor astfel de mașini cu numere verzi se vor bucura și de beneficii acordate din partea statului.

    Printre facilități se numără parcarea gratuită, dar și reduceri la taxe și impozite.

    „Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util” , a explicat ministrul mediului, Tanczos Barna.

    MĂSURILE VOR INTRA ÎN VIGOARE ÎN URMĂTOARELE DOUĂ LUNI

    Noile măsuri legislative vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea lor în Monitorul Oficial. În cazul mașinilor electrice deja înmatriculate, acestea vor putea fi preschimbate, la cererea șoferilor români.

    Foto descriptiv

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Un comentariu

    • Andrei spune:

      O mare păcăleala cu mașinile electrice și hibrid. Lumea a înțeles ca pot fi încărcate pe gratis. Costa încărcarea undeva la 3% consum Diesel și când se duce bateria după 7/8 ani costa 10.000€ depinde de model

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3