New Profesional Consult 930 x 122

ordonanță de urgență

S-a decis! Milioane de români riscă pușcăria dacă mai fac asta

Este oficial! În ședința de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, o ordonanță de urgență privind unele măsuri de eficientizare a gestionării deșeurilor.

Citiți și: Bani mai mulți pentru aceste persoane! A fost făcut anunțul

Una dintre principalele prevederi ale noului act normativ se referă la incriminarea unor fapte cu impact semnificativ asupra mediului, calității aerului și sănătății populației.

Astfel că, începând cu data în care ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial, incendierea sau îngroparea deșeurilor constituie infracțiuni. Acestea se vor pedepsi cu închisoare de la trei la cinci ani.

Citiți și: MĂSURĂ OFICIALĂ PENTRU ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANȚĂ

Mai mult decât atât, în lege a fost definită și acțiunea de abandonare a deșeurilor, pentru care există o sancțiune contravențională atât pentru persoane fizice cât și juridice.

Amenda este de la 10.000 la 20.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 la 70.000 pentru persoanele juridice.

Pentru ca aceste măsuri să poată fi puse în aplicare, tot astăzi, Guvernul a aprobat şi hotărârea care prevede dotarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și a Gărzii Naționale de Mediu cu drone și autolaboratoare pentru măsurarea calității aerului.

Foto descriptiv: Gândul

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90