NOR CURIER 930X122

hotel muntenia

S-a decis! Se face cel mai grandios Mall în Centrul Piteștiului, la Muntenia

Update, 8 iunie, ora 16:35

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism din cadrul Primăriei Pitești, care se desfășoară în acest moment, studiul de oportunitate pentru Hotelul Muntenia a primit aviz pozitiv din partea comisiei.

Citiți și: Video: „Turist” surpriză la Hotel Muntenia, probleme neaşteptate. Au intervenit pompierii

Știrea inițială, 6 iunie, ora 16:48 – Imagini EXCLUSIVE. Cum va arată noul Mall din Centrul Piteștiului, lângă Hotel Muntenia

Patronul de la Muntenia nu se lasă! Vrea să facă: cazino, spa, apartamente, birouri și parcări.

Citiți și: (VIDEO) ÎNGRIJORARE: „NE TEMEM CĂ VÂNTUL VA SMULGE UNA DINTRE ANTENELE DE PE HOTEL MUNTENIA”

În această săptămână va avea loc o ședință a Comisiei pentru Urbanism din cadrul Consiliului Local al municipiului Pitești și al Primăriei.

Cu acest prilej va fi supus dezbaterii un Studiu de oportunitate pentru versiunea a III-a a unor schimbări pe care S.C. ATU NOVO CONSTRUCT S.R.L. le are în vedere la Hotel Muntenia.

 

Studiul este necesar elaborării P.U.Z. pentru „Dezvoltare complex multifuncțional (Hotel Muntenia) – desființare parțială corpuri, modificări/amenajări interioare/exterioare și organizare de șantier” pe un teren în suprafață de 7.552 mp.

Funcțiunea propusă este mixtă: comerț, servicii de interes general, servicii conexe hotelului (cazino, spa, sport etc.), alimentație publică (restaurant, cafenele etc.), locuințe colective/apart-hotel,  birouri, parcări (majoritar subsol), spații cu caracter public.

Regimul de înălțime propus este 4/4.

 

Vor fi dezvoltate și servicii de interes general pentru comerț, alimentație publică – food court, Centru de agrement și sport, Spații evenimente publice – amfiteatru și semipublice – conferințe etc., Centru de business), clădirea urmând să aibă un regim de înălțime de 3S+P+Mz.

Pentru Hoteul de tip turn se va menține regimul de înălțime existent (hotel și funcțiuni specifice – restaurant, ballroom, etc): S+P+Mz+12E.- Bara hotel (hotel și funcțiuni specifice – restaurant, etc.): 3S+P+Mz+4E+1Er.

Corpul de pe B-dul Republicii (apart-hotel) va avea regim de înălțime S+P+Mz+4E+1Er.

Urmează să fie asigurate 303 locuri de parcare la subsol, la sol, iar 50 de locuri de parcare vor fi puse la dispoziția municipalității.

Spații verzi propuse: 1.888 mp (25 % din suprafața terenului).

Eco moto 555×222

Comentarii

12 comentarii

  • GERMAN Alexandru spune:

    7552 mp nu merge. Inseamna sau o parte din bulevard sau drumul de pe centru sau chiar din Casa Armatei. Google maps nu măsoară gresit. Proiectul chiar daca arata frumos e o fantezie chiar periculoasa.
    Parcarea o doresc pe 3 etaje subterane. Daca va uitati la Piata Mare de pe calea Bucuresti o sa vedeti scara de urcare si coborare intre etaje in parcarea auto de acolo – aia trebuie sa fie ingropata pe 3 etaje – e imensa. Apoi avem o alta mica si uriasa problema. Daca sapi langa fundatia unei contructii, ai mari sanse s-o darami sau macar s-o fisurezi. Tehnicile sunt scumpe si riscul imens. Hotelurile Muntenia sunt ale lor, dar amintesc ca la nici 5-10 m de gaura lor pe 3 nivele pe care doresc s-o sape, e un bloc de locuit.

  • Birlic spune:

    Aia cu 350 de locuri de parcare e o vrăjeală. O să fie de fapt un cazinou cu câteva locuri de parcare , dar plin de șmecheri, de cămătari, de droguri. Hotelul Muntenia a fost al statului, iar niște șmecheri au reușit sa-l ia prin inginerii golanești și acum alții fac ce vor ,tot cu acordul statului. Pute rău treaba asta.

  • Muntenia spune:

    A se vedea spatiile goale din Magazinul Trivale și celelalte spații goale din clădirile din zonă. Inițiativa privată este binevenită pentru a schimba clădirile părăsite și degradate ale fostului H. Muntenia. Dar cum se face aprovizionarea, parcarea existentă dispare, șoferul obișnuit nu dă 2 lei pentru a parca regulamentar autoturismul când se duce la spa.

  • Cititor spune:

    Asta mai lipsea din centru! Dupa toata nebunia facuta de pendiuc acu asta e bomboana de pe coliva! PS:Pt cârcotași! Stiu de majuscula! Dar nu merita!

  • Mariana spune:

    „Hai ca da!!!”
    Sa rămână betoanle în orașul Pitești, noi sa ne mutam pe Marte!
    Asa ceva nu vezi des.
    O grămadă de magazine Lidl, 2 magazine Kaufland urmează al 3-lea…mult prea multe spatii comerciale …si încă se mai doresc
    Si betoane nu mai zic….o sa fie sufocat de atâtea clădiri, orasul.
    Păcat, nu erau atâtea clădiri în trecut și era mai frumos, mai liber.

  • Gigel Frone spune:

    Arata bine, dar o sa fie problemele ce le menționa German Alexandru.
    Însă, cum la noi în tara dacă ai plicul corect primești aviz pentru o unitate deși ai doar doua locuri de parcare, o sa se facă indiferent de măcelul de îl creează.

  • Barbulescu Adrian spune:

    Toată suprafața disponibila, adică actualele clădiri, plus parcarea Muntenia și spatiile verzi arondate au în total 5.400 mp. Nu știu de unde scot ei încă 2.000.
    Poate dacă își improprietaresc și zonele adiacente ale primăriei.

  • George spune:

    Daa, fantezii din pix… Păi la o scara mai mica puteți vedea deja o „plomba” hidoasă care practic agresează la propriu centrul Pitestiului… unde au „cazat” pe termen scurt First Bank. De-abia au facut-o si deja e părăsită… Nu trebuie prea multa imaginatie să vedem cu ochii minții cum in parcarea din fața Casei Armatei practic in centrul civic al Pitestiului se va întinde ca si o caracatiță această „plomba”…. Ei nu sunt in stare sa dea o folosință decentă a ceea.ce au cumpărat… dar vor să transforme un întreg centru al Pitestiului cu alte clădiri (moll) total aiurea… E acolo spre aducere aminte… spațiul moll Trivale… altfel bine construit pentru așa ceva si care practic e gol… o cafenea si cateva magazine… de cartier… restul ori au dat faliment… ori au plecat… ca si First Bank… din plomba… Munteniei CE FACETI CU CENTRUL ORASULUI !? Unde este arhitectul șef al acestuia? Concentrati-va ce faceti cu hotelul… Nu stricați centrul Pitestiului!!!

  • Noname spune:

    Pitesti este un oraș murdar plin de țigani cerșetori și gunoaie.Trist că a ajuns în acest hal de degradare.vinovata este administrația pe care ați avut o și încă exista.Pendiuc venit din Moldova a distrus tot ce era frumos în oraș, apoi primarul minoritar obișnuit cu wc ul în fundul curții l a mutat în fața primăriei….iar celalalt administrație continua urâtirea orașului care altădată eră în topul celor mai frumoase orașe.App.Am trecut prin Vaslui….Arata mult mai bine decât Pitesti

  • Costy spune:

    Ionică, Gentea…vedem cine urmează.
    Regret că te-am votat, eu și toată fam.
    Ai nenorocit un oraș cu mega market, mega mall…unde vrei să ajungi cu toate centrele comerciale în mijlocul orașului?
    D-nu PRIMAR ȘI-A ACHIZIȚIONAT CASĂ ÎN ANGLIA… TERMINĂ MANDATUL ȘI PLEACĂ LA FATĂ, NOI RĂMÂNEM SĂ NE OMORÂM ÎNTRE NOI ÎN TRAFIC. ȘI SALVAREA RĂMÂNE BLOCATĂ ÎN TRAFIC, CE FACEM CU ȘOSELE? AI FĂCUT DIN STRADĂ O POTECĂ

  • Rascanu Sebastian spune:

    Cu scuzele de rigoare, dar în consiliul primăriei nu se întreabă nimeni de unde se scot cei peste 7000 m.p. sa înțelegem ca nimeni nu are atâta minte încât sa înțeleagă ca circulația în zona va fi blocata ca sa nu spun ca, chiar se va interzice ? Ce se dorește de fapt cu aceste spatii, in condițiile în care asa cum au afirmat cei de mai sus în zona sunt destule spatii care zac spre aducere aminte !

  • Oana spune:

    Orice nou mall vine cu falimentul celorlalte. Nu sunt oameni si bani suficienti de cheltuiala pentru alt mall. Orice noua caldure de genul omoara oractic bussines-urile mici din zona respectiva si din restul orașului. Asta e un fel de hopa mitica muti traficul dintr o parte in alta , iar mai rau acum il muti exact unde nu se mai putea circula oricum din cauza aglomerarii de cladiri , lipsa parcari, etc

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3