Donaris 930 x 122

amprente digitale

S-a decis! Se schimbă buletinele

S-a decis! Se schimbă buletinele.

Citiți și: APROAPE 2.000 DE PITEȘTENI ȘI-AU PIERDUT CĂRȚILE DE IDENTITATE ANUL TRECUT

Decizia recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene a confirmat legalitatea amprentelor digitale pe cărțile de identitate, notează Capital.ro

Astfel, buletinul electronic din România va conține amprentă facială și două amprente digitale până în august 2031.

Citiți și: PROGRAM PRELUNGIT ÎN MIOVENI LA EVIDENȚA PERSOANELOR

Această măsură a fost criticată în Germania, dar CJUE a concluzionat că viața privată și datele personale sunt în continuare bine protejate.

Amprentele digitale au demonstrat eficacitatea lor în combaterea criminalității și terorismului.

Încalcă această practică dreptul fundamental la protecția datelor cu caracter personal?

Se cere lămurirea unei probleme precise legate de protecția datelor cu caracter personal în legătură cu introducerea amprentelor digitale în cărțile de identitate.

Judecătorii au respins ipoteza că această practică încalcă dreptul fundamental la protecția datelor.

S-a decis! Se schimbă buletinele

CJUE a concluzionat că amprentele digitale facilitează prevenirea falsificărilor și furtului de identitate. Totodată, acestea ajută cetățenii UE să-și exercite mai ușor dreptul la liberă circulație în Uniunea Europeană.

În Germania, amprentele digitale sunt obligatorii de peste doi ani și sunt înregistrate exclusiv pe documentul de identitate.

Cu toate acestea, instanțele au constatat probleme legate de baza legală a regulamentului, iar instanța a declarat regulamentul invalid.

Totuși, acesta va rămâne în vigoare până la adoptarea unui nou regulament, având în vedere posibilul impact negativ asupra cetățenilor și siguranței acestora.

Judecătorii au stabilit o dată limită pentru adoptarea noului regulament: 31 decembrie 2026.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90