lucrări finalizate

S-au finalizat lucrările pe o stradă cu probleme din Pitești

Astăzi, 25.05.2021, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Regularizare Pârâu Velișoara Grigorești”.

Citiți și: Lovitură cruntă pentru piteșteni

Întrucât, în perioadele cu ploi abundente, apele meteorice inundau proprietățile private, iar zona se află într-o puternică dezvoltare, a apărut necesitatea rezolvării scurgerii apelor pluviale. Scurgerea apelor se realiza prin șanțuri din pământ, subtraversarea străzii Velișoara făcându-se printr-un podeț tubular DN1000. Zona avea un aspect rural, iar dorința beneficiarului a fost o regularizare, atât de ordin estetic, cât și funcțional, prin eliminarea stagnării apelor în șanțuri și asigurarea evacuării apelor meteorice la precipitații abundente.

Citiți și: Cu ce viteză maximă se va putea circula pe „Autostrada Ford”

Strada Velișoara are, în prezent, toate utilitățile în funcție: canalizare menajeră, alimentare cu apă, gaze, energie electrică, astfel încât s-a putut trece la etapa următoare de modernizare, în sensul realizării de lucrări de amenajare hidrotehnică a pârâului ce traversează zona, prin execuția unui canal betonat pentru dirijarea apelor meteorice la debitele transmise de Apele Române și prin dublarea podețului tubular existent cu un podeț corect dimensionat pentru a asigura captarea și dirijarea apelor meteorice, dar și pentru a asigura evacuarea apelor de pe străzile laterale.

Valoarea inițială a contractului a fost de 1.480.390,85 lei inclusiv TVA, suma finală achitată către executantul lucrării, SC Hidro Construcția Argeș SA, ajungând, în urma unei redimensionări a costurilor, la 1.441.165,44 lei inclusiv TVA.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441