930X122 MAIA

S.C. Salubritate 2000 S.A.

Salubritatea: Anunț important pentru abonații din Trivale!

Salubritatea: Mâine, 15 noiembrie, colectăm DOAR deșeurile din STICLĂ, de la abonații casnici din cartierul Trivale!

Citiți și: Pitești. Campanie de colectare a brazilor de Crăciun

Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Exemple de deșeuri din sticlă, care se pot recicla: ambalaje din sticlă de la băuturi răcoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte bătut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice etc.

Citiți și: Pitești. Anunț important de la Salubritate. ,,Am dat startul!”

Nu se reciclează la sticlă: oglinzi, geamuri, produse din porțelan/ceramică/cristal, vase de yena, becuri, neoane etc.

Cum aruncăm deșeurile din sticlă?

– Înainte de a le trimite spre reciclare, le golim de orice lichid sau conținut;

– Le spălăm și le lăsăm la scurs cu gura în jos, astfel ne putem asigura că înăuntru nu mai rămân impurități;

– Separăm capacul de recipientul de sticlă (sunt din materiale diferite);

– Capacele recipientelor de sticlă le reciclăm împreună cu deșeurile din plastic/metal;

– Nu aruncăm ambalaje murdare de resturi alimentare!

Putem încerca să reutilizăm recipientele din sticlă! Sticla este un produs 100% natural, durabil și inactiv biologic (nu afectează proprietățile produsului conținut). De asemenea, sticla poate fi reciclată prin topire, la infinit, fără a-și pierde proprietățile.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, strada Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25

Dacă, în timpul procesului de ridicare a sacilor/pubelelor, se găsesc depozitate, în interiorul acestora, alte categorii de deșeuri în afară de fracția pentru care se face colectarea, sacii/pubelele rămân neridicate de către echipajele de salubritate.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului Salubritate 2000 SA, la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3