930×122 CAPRA 5

S.C. Salubritate 2000 S.A.

Salubritatea, anunț pentru toți piteștenii

Salubritate 2000 S.A. continuă acțiunea de informare și conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor.

Citiți și: Pitești. De azi este valabil! Serviciu gratuit pentru toată lumea

Cum sortăm și depozităm corect deșeurile de ambalaje generate în această perioadă, datorită diferitelor activități specifice sărbătorilor de iarnă? Colectarea separată a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Unde depozităm deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton? Aceste deșeuri se colectează în containerul ALBASTRU – exemple: pungi de hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, cutii din carton pentru pantofi/electronice și electrocasnice/alimente, farfurii și pahare de unică folosință din carton, cutii de la detergenți/cosmetice, recipiente din carton pentru lapte/sucuri, ambalaje pentru fast-food necontaminate cu resturi alimentare, hârtie printată, caiete de școală, ziare, reviste, cataloage de promovare, afișe, hârtie pentru corespondentă, plicuri, vederi poștale, calendare, agende etc. Se colectează uscate și curate.

Citiți și: Bani în plus ,,aruncați” la gunoi

Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip plastic și metal? Aceste deșeuri se colectează în containerul GALBEN – exemple: recipiente din plastic pentru băuturi/alimente, pungi/folie curate, dopuri din plastic, ambalaje metalice (doze, dopuri, conserve etc), doze aluminiu, ambalaje neimpregnate cu substanțe chimice, farfurii/pahare de unică folosință, capace din metal de la borcane, mape plastic, blistere/folii medicamente obișnuite (goale).

Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip sticlă? Aceste deșeuri se colectează în containerul VERDE – exemple: ambalaje din sticlă de la bauturi răcoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte batut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice etc;

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale nr. 25.

RECICLÂND DEȘEURILE:

-Conservăm resursele naturale;

-Diminuăm cantitatea deșeurilor;

-Reducem nivelul emisiilor nocive din aer – reducem poluarea;

-Păstrăm un mediu curat pentru noi și generațiile următoare.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: tel: 0248636886, fax: 0248215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Doru spune:

    Recomandari și atât! Containerele respective unde sunt? În Nord, în zona blocurilor C6-C9 dar și alte blocuri nu există aceste containere speciale!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3