New Profesional Consult 930 x 122

deseuri

Salubritatea, atenționare pentru piteșteni

„Locul deșeurilor voluminoase/vegetale/provenite din construcții și demolări nu este la platformele de colectare!

Citiți și: Pitești. Este gratuit, săptămâna viitoare!

Adesea, la platformele de colectare a deșeurilor municipale, lângă recipienții destinați acestora, găsim, depozitate necontrolat, diverse (voluminoase/vegetale/provenite din construcții și demolări).

Locul acestor deșeuri nu este la platformele de colectare, întrucât ridicarea lor nu se poate face cu autogunoierele compactoare destinate deșeurilor municipale, fiind necesare utilaje speciale pentru acest tip de deșeuri. În această perioadă, mai mult decât oricând, ne confruntăm cu acest fenomen.

Citiți și: Bradu. Se oferă gratuit!

Ce facem cu resturile vegetale?

Piteștenii care nu depozitează deșeurile vegetale în curțile proprii în vederea compostării pot solicita colectarea acestora de către Salubritate 2000 S.A., gratuit, în limita a cinci saci de 120 litri. Deșeurile vegetale care depășesc cantitățile menționate mai sus se vor colecta contra cost.

Iarba, frunzele, resturile rezultate din tunderea gardului viu vor fi depozitate în saci, iar crengile vor fi legate în snopi și tăiate la dimensiuni de 1-1,5 m.

Ce facem cu deșeurile provenite din construcții și demolări?

În urma unei solicitări, Salubritate 2000 S.A. colectează și transportă deșeurile provenite din

locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora, serviciul fiind taxat în funcție de volumul ridicat. Tariful pentru colectarea și transportul acestor deșeuri este de 118,58 lei/mc – exclusiv TVA.

Ce facem cu obiectele de mobilier care nu mai sunt de folos și cu electrocasnicele vechi/defecte?

În centrul de colectare din str. Dârzu nr. 12C pot fi aduse, cu titlu gratuit, deșeuri voluminoase și deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), de luni până vineri, între orele 07:00 și 16:00. Preluarea deșeurilor se efectuează exclusiv de la persoanele fizice care au domiciliul în Pitești.

Solicitările de colectare pot fi făcute telefonic la dispecerat: 0248/636 535, fax: 0248/ 215 308, e-mail: [email protected] sau direct la sediul din strada Târgul din Vale, numărul 25.

De asemenea, aducem în atenția piteștenilor că neîndeplinirea obligației de păstrare a curățeniei la locurile stabilite pentru depozitarea deșeurilor menajere constituie contravenție și se sancționează.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, transmite societatea Salubritate 2000 S.A.

Donaris 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Adi spune:

    Pai mai simplu cand ai lucrare in casa suni la salubritate sa ti aduca un toberon deschis pt depozitare sau un sac mare care poate fi ridicat tot de ei cu bratul macaralei mici masini speciale pt acest gen de ridicari chiar pot pune la dispozitie o patrula de astfel gen de masina care se poate ocupa constant de ridicarea resturilor gen mobilier etc .suntem cu mult in urma si cu reciclarea si cu genul acesta de curatenie .vorbind de curatenie sa sr monteze in zona pietelor si zonelor comerciale tomberoane speciale plastic carton resturi vegetale a ti fi surprinsi sa vedeti cum toate sunt puse la un loc avem o totala lipsa de informare care duce la nepasare.

  • Asociatia de locatari bloc Efi 2 spune:

    S-au facut sesizari fara raspuns! In strada sf. Vineri 48 in parcarea unde se colecteaza gunoiul menajer ,vin masini din multe zone si descarca tot ce nu e permis . Resturi de materiale constructii ,mobila ,sanitare ,restuti vegetale ,este totul imprastiat si o mare mizerie .Nu se poate trai in aceste conditii .Am rugat sa se puna o camera de luat vederi .,sa se vada ce se intampla ca nu traim in jungla !

  • Nicoleta spune:

    Ce frumos ar fi sa se și respecte programul de lucru din str. Darzu…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90